Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Medi Ambient

Més de 42.000 persones visiten els entorns naturals de la Comunitat Valenciana gràcies a la campanya ‘Pasqua als parcs’ organitzada per la Conselleria de Medi Ambient

14/04/2024
Més de 42.000 persones visiten els entorns naturals de la Comunitat Valenciana gràcies a la campanya ‘Pasqua als parcs’ organitzada per la ...
  • ​​​​​​​La Generalitat ha recuperat esta Setmana Santa una iniciativa que engloba activitats com ara rutes interpretatives o repoblacions educatives
  • La consellera Salomé Pradas destaca el potencial econòmic del nostre patrimoni natural “que complementa l’oferta turística de sol i platja”

Un total de 42.558 persones han visitat els entorns naturals de la Comunitat Valenciana gràcies a la campanya ‘Pasqua als parcs’, que ha organitzat la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori durant la Setmana Santa. Esta dada suposa que 7.644 persones més s’han acostat als centres d’interpretació dels parcs, la qual cosa es traduïx en un increment d’un 21 % respecte a l’any anterior.

La Generalitat ha recuperat la campanya ‘Pasqua als parcs’ per a donar a conéixer el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana amb activitats programades durant Setmana Santa. La Comunitat Valenciana disposa de 27 espais protegits compostos per 22 parcs naturals, un monument natural i quatre paisatges, “que tenen un potencial econòmic i són un complement a l’oferta de sol i platja”, segons ha afirmat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

Pradas ha detallat que estos dies els visitants han pogut gaudir de les 120 senderes a peu amb una extensió conjunta de 1.295 quilòmetres, als quals se sumen 330 quilòmetres en 19 rutes per a bicicleta, 24 més per a cadires Joëlette (83 quilòmetres), a més de 15 rutes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda en 12 parcs naturals.

Esta proposta s’ha complementat amb altres activitats, entre les quals destaquen rutes interpretatives que s’oferixen als visitants, com ara ‘Descobrint els camins dels peregrins’, que s’ha realitzat al Penyagolosa.

A això cal unir els 35 observatoris disposats per tots els enclavaments i els elements d’accessibilitat com les audioguies i els sons de fauna a l’Albufera, la Calderona, la serra Mariola, les Columbretes, la Mata i Santa Pola; les maquetes tàctils a la Font Roja i les Gorges del Cabriol, o les rutes sensitives del Prat de Cabanes i la serra Escalona.

A més, un total de 230 professionals han estat treballant per a posar a punt senderes, miradors, observatoris i elements de senyalització, “perquè tots puguen gaudir i conéixer l’immens patrimoni natural de les tres províncies”, ha assegurat la consellera.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas