Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Habitatge públic

La Vicepresidència Segona licita les obres de millora d’elements comuns i eficiència energètica del grup d’habitatge Sororitat de Torrent

13/04/2024
  • La Generalitat invertirà en l’actuació prop de tres milions d’euros, que és finançada amb fons europeus Next Generation
  • Els treballs se centraran en la millora de les condicions d’accessibilitat, eficiència, seguretat, imatge urbana i reparació de desperfectes

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge ha licitat les obres de rehabilitació d’elements comuns i millora de l’eficiència energètica de l’edifici del carrer Llíria, 1-2-3-4, dins del grup d’habitatge públic Sororitat de Torrent.

L’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), dependent de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, ha licitat les obres per 2.982.524 euros (IVA exclòs). Esta actuació és finançada amb fons europeus Next Generation.

Les obres licitades donaran resposta als principals problemes detectats en este grup la promoció del qual data de 1987. Els treballs se centraran en la millora de l’accessibilitat a l’edifici i les zones comunes, al mateix temps que es dotaran d’habitatges accessibles a l’edifici en planta baixa. A més, s’instal·laran nous ascensors.

Pel que respecta a la millora de l’eficiència energètica, se substituiran les fusteries d’alumini exteriors, la qual cosa garantirà una important millora en l’habitabilitat dels habitatges. Els treballs també inclouen la reparació de danys i desperfectes puntuals en l’estructura i en la coberta de l’edifici.

Atés que en l’actualitat l’edifici no disposa de cap sistema de protecció contra incendis ni enllumenat d’emergència, l’actuació preveu la disposició d’extintors per planta, igual que il·luminat d’emergència.

Quant als vestíbuls, se solucionaran els problemes en les instal·lacions comunes i es duran a terme millores estètiques; per a fer-ho es repararan els elements que es troben en mal estat i se substituiran les bústies.

Els treballs també pretenen unificar i potenciar la imatge urbana de l’edifici amb la finalitat de fomentar la cohesió social, a més de dignificar la imatge projectada.

Per a obtindre informació sobre la licitació han de dirigir-se a la web de l’EVha o en la Plataforma de Contractació de l’Estat. El termini per a la presentació d’ofertes conclou el pròxim 3 de maig.