Sanitat
Infraestructures

Sanitat licita les obres d’ampliació i reforma del Centre Sanitari Integrat d’Alaquàs per un import de 6,3 milions d’euros

12/04/2024
  • El termini per a presentar les ofertes finalitza el pròxim 13 de maig
  • El projecte preveu la construcció d’un nou edifici que permeta l’ampliació de l’espai actual per a incrementar el nombre de consultes

La Conselleria de Sanitat ha publicat en la Plataforma de Contractació la licitació de les obres d’ampliació i reforma del Centre Sanitari Integrat d’Alaquàs per un import de 6,3 milions d’euros.

Les empreses interessades tenen de termini fins al pròxim 13 de maig per a presentar les seues ofertes i els projectes seguint els criteris i requisits establits en la licitació.

El projecte d’ampliació del Centre Sanitari Integrat d’Alaquàs consistix en la construcció d’un nou edifici annexat a l’actual, que permetrà ampliar l’espai assistencial per a dotar-lo d’un nombre més gran de consultes. D’esta manera, s’hi inclouran noves especialitats, la qual cosa suposarà una millora de l’atenció sanitària per a la població d’Alaquàs. El termini d’execució de les obres és de 18 mesos.

Des de la creació de l’actual centre sanitari d’Alaquàs, l’any 1992, la població adscrita a este centre s’ha incrementat un 25 %, i ha passat de 24.199 pacients als 30.258 actuals. Per tant, l’ampliació d’este centre és necessària per a poder cobrir les necessitats assistencials actuals.

A més, la Conselleria de Sanitat ha incrementat el pressupost en 1,5 milions d’euros respecte al valor inicial, que ascendia a 4,5 milions, ja que s’han realitzat una sèrie de modificacions en el projecte amb la finalitat de cobrir les necessitats actuals per a poder oferir una atenció sanitària de qualitat.

El nou edifici constarà de planta baixa i tres altures que albergaran les diverses consultes i servicis assistencials. Les quatre façanes seran exteriors, una de les quals enfrontada a l’actual edifici, amb el qual estarà connectat en la primera planta. Gràcies a l’ampliació, este centre incrementarà en 1.000 metres quadrats més la superfície, per la qual cosa la superfície total serà de 3.500 metres quadrats. A més, l’obra preveu també la reforma íntegra de l’actual centre, que té una superfície construïda de 2.425 metres quadrats.

Cartera de servicis

Quant a la prestació assistencial, el Centre Sanitari Integrat d’Alaquàs augmentarà el nombre de consultes, que passaran de 10 a 17 consultes de medicina de família. Així mateix, disposarà de 8 consultes d’infermeria, en lloc de les 3 actuals, i s’incrementarà la de matrona amb una consulta més.

A més, el centre disposarà de servicis assistencials com ara Ginecologia, Digestiu, Infermeria, Matrona, Medicina Familiar, Medicina Física i Rehabilitació, Oftalmologia, Odontoestomatologia, Odontopediatra, Pediatria i Radiodiagnòstic.

Finalment, l’ampliació permetrà augmentar les consultes destinades al Punt d’Atenció Continuada, l’Àrea de Rehabilitació i la Unitat Sexual i Reproductiva. A més, es crearan nous espais per a albergar Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Dermatologia, Oftalmologia i Digestiu.