Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Música i patrimoni

La Biblioteca Valenciana obri les portes a la música amb la celebració del cicle ‘Sueña Valencia’ durant el mes de maig

12/04/2024
La Biblioteca Valenciana obri les portes a la música amb la celebració del cicle ‘Sueña Valencia’ durant el mes de maig
  • Vicente Barrera: “Sueña Valencia és una mostra més del nostre compromís per una cultura de qualitat i que estiga oberta a tot el món”
  • Coque Malla, Seguridad Social, Marwan, Nach, Santero y Los Muchachos, The Christians i el Cuarteto de Cuerda de Valencia protagonitzen este esdeveniment
  • Las entrades, gratuïtes, estaran disponibles per a descàrrega des del 15 d’abril a les 10.00 hores en www.suenavalencia.com​​​​​​​

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport presenta durant el mes de maig a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu el cicle ‘Sueña Valencia’, compost per set concerts gratuïts que tindran lloc entre el 3 i el 31 de maig.

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha assenyalat que l’objectiu d’esta proposta, a iniciativa de la Direcció General de Cultura, és “impulsar el coneixement d’un espai patrimonial tan important com és el monestir Sant Miquel dels Reis, a través d’un cicle musical obert a tots els públics”.

En este sentit, ha afirmat que ‘’Sueña València “és una mostra més del nostre compromís per una cultura de qualitat i que estiga oberta a tot el món; i res millor que unir el nostre patrimoni i la nostra música en un festival primaveral en el qual els assistents podran gaudir d’una variada oferta musical que dona des del rock, al rap, la cançó d’autor, la música de cambra o la fusió de música i il·lustració, en un entorn privilegiat com és el claustre d’esta joia del patrimoni valencià”.

Els artistes Coque Malla, la banda valenciana Seguridad Social, Marwan, el raper Nach, Santero y Los muchachos, el grup britànic The Christians i el Cuarteto de Cuerda de Valencia seran els protagonistes dels concerts, que tindran lloc al claustre del monestir, en format assegut, a les 22.00 hores.

Així mateix, el reconegut il·lustrador valencià Paco Roca, Premi Nacional de Còmic i guardonat amb el Premi al Mèrit Cultural Ciutat de València, ha sigut l’encarregat de dissenyar el cartell que presenta ‘Sueña València’.

Programació

Coque Malla serà l’encarregat d’obrir este cicle el divendres 3 de maig, i interpretarà les cançons que componen el seu últim disc d’estudi Aunque estemos muertos, a més d’èxits i fites de la seua carrera com a integrant de Los Ronaldos i en solitari.

El divendres 10 de maig, se celebrarà el concert Canciones dibujadas, en el qual Seguridad Social, la banda liderada per José Manuel Casañ, juntament amb alguns dels dibuixants valencians més destacats de les últimes dècades maridaran música i dibuixos mentres dialoguen amb el públic.

Es tracta d’un acte íntim en el qual el grup valencià interpretarà les seues conegudes cançons mentres dibuixants com Martín Forés, Mar Silvestre, Cento Yuste, Ortifus, Rosa Deltoro, Lalo Kubala, Boke Bazán, Inma Carpena, Raúl Salazar, Raquel Aparicio, Luis NCT, MacDiego, Zoraida Zaro i Paco Roca les il·lustren.

El cicle prosseguix el dissabte 11 de maig amb l’actuació de Marwan, una de les principals veus de la cançó d’autor a Espanya i Llatinoamèrica, que presentarà 20 aniversario, el disc que commemora les seues dos dècades en la música per al qual ha regravat algunes de les seues cançons amb un so més actual i ha compartit múltiples duets amb artistes com Mikel Izal, Rozalén o Andrés Suárez.

El 17 de maig serà el torn de Nach i el seu concert Piano y voz. El raper, barreja perfecta entre duresa i sensibilitat, presenta este espectacle per on desfilaran les seues rimes amb lletres que acompanyen, abracen i et parlen d’autoestima.

Els valencians Santero y Los Muchachos prendran el relleu el 24 de maig. Miguel Angel Escrivá, veu, ànima i cor del projecte, va iniciar este projecte després del seu pas per La Pulquería per a donar eixida a cançons amb l’etiqueta de ‘rock reposat’ que no tenien cabuda en el seu anterior grup i que pretenien abraçar el rock del present apuntant-se al passat.

El toc internacional el posarà el 25 de maig la formació britànica The Christians formada pels germans Garry, Roger i Russell Christian, juntament amb el guitarrista Henry Priestman. La banda ha deixat una petjada indeleble en la música des de la seua formació en 1985 amb èxits com Forgotten Town i Hooverville i unes composicions que fusionen soul, gospel i pop amb lletres reflexives.

El colofó final de ‘Sueña València’ el 31 de maig vindrà de la mà del Cuarteto de Cuerda de Valencia. L’agrupació està constituïda per quatre dones (Paloma Castellar i Lola Bendicho als violins, Mara Ponce a la viola i Teresa Alamá al violoncel) que compaginen la labor docent amb la interpretació de música de cambra i la col·laboració amb diferents orquestres d’àmbit nacional. La seua trajectòria es caracteritza per estar en constant renovació en el seu repertori i un continu aprenentatge amb mestres de gran prestigi.

Les entrades es podran descarregar, a partir del 15 d’abril a les 10.00 hores, en la web www.suenavalencia.com i s’adjudicaran per orde de reserves, amb un màxim de quatre persones per compra. La seua adquisició té un gasto de gestió de 3 € per entrada cobrats pel servici de la plataforma de distribució d’estes.

 

Galeria d'imatges