Justícia i Interior
Ple Protecció Civil

La Conselleria de Justícia i Interior homologa 136 plans municipals d’emergència

12/04/2024
La Conselleria de Justícia i Interior homologa 136 plans municipals d’emergència
  • Elisa Núñez anima els municipis a sol·licitar les ajudes per a elaborar els seus propis plans d’emergència

El Ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana ha homologat un total de 136 plans d’emergència municipals. La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha presidit el Ple que ha donat llum verda a estos plans i ha animat els municipis que encara no els tinguen elaborats o pendents de revisió que sol·liciten les ajudes per a fer-los.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana va publicar el 8 d’abril la línia de subvenció d’un milió d’euros destinada a l’actualització i redacció de plans d’emergència, una línia que està inclosa en el Pla estratègic de subvencions de la Conselleria de Justícia i Interior i els seus organismes públics per al període 2023-2025.

Com ha destacat Elisa Núñez l’objectiu d’esta convocatòria és que “tots els municipis de la Comunitat Valenciana estiguen protegits contra els diferents riscos naturals amb ferramentes de planificació, que són les que activen la resposta dels diferents cossos d’intervenció quan es desencadena una situació de risc col·lectiu”. A través d’esta convocatòria, ha afegit “es proporcionen ferramentes per a dotar els municipis d’esta planificació”.

Dels 136 plans d’emergències autoritzats per la Comissió, 24 corresponen a municipis d’Alacant, 26 a la província de Castelló i 86 són de municipis de la província de València. Per tipologies, 41 dels documents aprovats són plans territorials municipals (PTM) i 95 són plans d’actuació municipal (PAM). Dins dels plans d’actuació municipal, s’han homologat 25 plans d’actuació municipal contra incendis forestals, 25 plans d’actuació municipal contra inundacions i 45 plans d’actuació municipal contra sismes.

D’altra banda, també s’ha informat la Comissió dels Plans de Seguretat i Salvament de Platges d’un nou pla a Torreblanca amb l’objectiu que s’incloguen en el Registre autonòmic de plans locals de la Comunitat Valenciana. Així mateix, també s’ha informat la Comissió de Plans de Sequera de l’elaboració d’un pla de sequera per part de l’Ajuntament d’Almoradí.

Municipis amb plans homologats

Entre els plans territorials aprovats hui, a la província d’Alacant es troben els de Balones, Benimantell, Benimassot, Orxeta, el Ràfol d’Almúnia i Salinas. A la província de Castelló s’han autoritzat plans a Azuébar, Barracas, Bejís, Benafigos, Castellfort, Culla, Portell de Morella, Ribesalbes, San Rafael del Río, Torás, Torreblanca, les Useres, Vilafranca i Xert. En el cas de la província de València, s’han acordat plans a Albal, Alfafar, Alginet, Antella, Aras de los Olmos, Bellreguard, Beniatjar, Chelva, Enguera, Font de la Figuera, Gandia, Guardamar de la Safor, Llanera de Ranes, Miramar, Otos, Paterna, Polinyà de Xúquer, Sempere, Tuéjar, Vallada i Vilamarxant.

A més, la comissió ha homologat els plans d’actuació contra incendis forestals de Tibi a la província d’Alacant. A la província de Castelló tenen pla els municipis de Barracas, Bejís, Benafigos, Castellfort, Llucena, Ribesalbes, Torás, les Useres i Xert. Per a la província de València s’han acordat plans a Antella, Aras de los Olmos, Barx, Casas Bajas, Chelva, Enguera, Llaurí, Navarrés, l’Olleria, Otos, Paterna, Picassent, Quesa, Ràfol de Salem i Tuéjar.

També s’han homologat els plans d’actuació contra inundacions d’Elda a la província d’Alacant. Borriol i Torreblanca a la de Castelló i a la província de València els plans d’Albal, Alcàntera de Xúquer, Alfafar, Aras de los Olmos, Barx, Beniarjó, Bolbaite, Gandia, Guardamar de la Safor, Miramar, Moixent, Paterna, Pedralba, Picassent, Quatretonda, Rafelcofer, Sueca, Sumacàrcer, Torrebaja, Vilamarxant i Xeraco.

Pel que respecta als plans específics del risc sísmic s’han homologat els d’Alfàs del Pi, Balones, Benimantell, Benimassot, Callosa de Segura, Dolores, Formentera del Segura, Gata de Gorgos, Jacarilla, Orxeta, el Ràfol d’Almúnia, Tàrbena, Tibi, la Torre de les Maçanes i Xaló a la província d’Alacant. Albal, Alfafar, Barxeta, Bellreguard, Benimuslem, Bufali, Càrcer, Castellonet de la Conquesta, Enguera, Fortaleny Guardamar de la Safor, Llocnou d’en Fenollet, Miramar, Moixent, Paterna, Pedralba, Picassent, Polinyà de Xúquer, Quatretonda, Quesa, Salem, Sempere, Silla, Sueca, Teresa de Cofrentes, Tous, Vallada i Vilamarxant a la província de València. I Bejís, a la de Castelló.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la Consellera de Justicia e Interior, Elisa Núñez