Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
‘Les Arts és Flamenco’

Les Arts rep María Toledo, la primera artista flamenca que combina cant i piano

14/04/2024
Les Arts rep María Toledo, la primera artista flamenca que combina cant i piano
  • L’artista toledana presenta el seu àlbum més especial, Vicente, en el qual dedica al seu fill d’un any buleries, tangos, alegries, soleá, petenera i cants
  • Les entrades per al primer concert de María Toledo al Teatre Martín i Soler tenen un preu únic de 30 euros

El Palau de les Arts Reina Sofia rep María Toledo, la primera artista flamenca que combina cant i piano, en una nova sessió del cicle ‘Les Arts és Flamenco’, que tindrà lloc el pròxim 20 d’abril, a les 19.00 hores, al Teatre Martín i Soler.

L’artista toledana s’estrena davant del públic de Les Arts en plena gira de presentació del seu nou treball Vicente, un disc creat per a celebrar el primer any de vida del seu primogènit i amb el qual ja ha aconseguit la primera posició en la llista de vendes global d’iTunes a Espanya.

En la seua actuació a València, ‘La flamenca del piano’, acompanyada per Nono Jero (guitarra flamenca), Manuel Cantarote i Manuel Valencia (palmes), i José María Cortina (teclat), farà un recorregut per les emocions que li ha suposat la seua maternitat recent a través del seu cant amb la profunditat de la soleá, serranas, livianas i, fins i tot, una nana per buleries.

La carrera de María Toledo, també coneguda com a ‘la Diana Krall del flamenc’, és impressionant: set discos publicats; sis nominacions als Grammy Llatins; l’elogi unànime de la crítica per les seues qualitats artístiques, tant com per la seua veu com pel seu talent al piano, i actuacions en escenaris com el Konzerthaus de Berlín, el Barbican de Londres o l’Auditori Nacional de Madrid, han elevat la intèrpret toledana com una de les noves icones del cant flamenc.

Les Arts informa que les entrades per al concert de María Toledo al Teatre Martín i Soler tenen un preu únic de 30 euros.

‘Les Arts és Flamenco’

José de la Tomasa serà l’encarregat de tancar el cicle ‘Les Arts és Flamenco’ el 31 de maig. Descendent dels mítics Manuel i Pepe Torre, fill de la Tomasa i Pies Plomo, és un defensor a ultrança de la puresa del cant i de la tradició heretada dels seus pares.

El cantaor sevillà destaca per ser autor de moltes de les seues lletres i per la destresa de la veu que té purament flamenca en una àmplia varietat d’estils, i és especialment conegut per les seues saetes, en les quals és capaç d’imprimir un quejío i un tremolor de sabor antic.

Galeria d'imatges