Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

La Generalitat col·labora amb l’Autoritat Portuària de València en la mostra: ‘De temor i seda. Les torres de vigilància de la costa’

12/04/2024
  • El secretari autonòmic d’Infraestructures ha visitat l’exposició, que estarà fins al 22 d’abril a l’Edifici del Rellotge del port de València

 

La Conselleria de Medi ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, en col·laboració amb l’Autoritat Portuària de València, ha presentat l’exposició ‘De temor i seda. Les torres de vigilància de la costa’, produïda per la Càtedra Demetrio Ribes, un centre de la Universitat de València que fa dos dècades que promou la investigació i difusió de la història del transport i les seues infraestructures, l’obra pública i l’enginyeria a la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic d’Infraestructures i Transports, Vicente Dómine, acompanyat per la presidenta de l’Autoritat Portuària de València, Mar Chao, ha visitat l’exposició, que s’endinsa en les torres de vigilància distribuïdes al llarg dels prop de 500 quilòmetres de costa de la Comunitat Valenciana. Estes talaies van formar un sistema coordinat de control del territori des de mitjan segle XVI. Com suggerix el títol de l’exposició, la seua construcció va ser impulsada pel temor a pirates i corsaris; la solució va ser el finançament per part de la Generalitat a través d’un impost sobre la seda.

La mostra és de caràcter multidisciplinari i viatjarà a diverses localitats de la Comunitat Valenciana. En la capital, gràcies a la col·laboració de l’Autoritat Portuària de València, s’ha triat l’Edifici del Rellotge per la seua proximitat a l’antiga infraestructura defensiva que formava part del sistema, el Baluard del Grau. L’exposició es podrà gaudir fins al 22 d’abril, amb horari de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores.