Presidència

El director general d’Administració Local es reunix amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló

12/04/2024
El director general d’Administració Local es reunix amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló
  • L’objectiu és trobar vies de col·laboració per a millorar l’atenció sanitària de la ciutadania, especialment en municipis en risc de despoblament

El director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, s’ha reunit amb la presidenta de l’Il·lustre Col·legi de Farmacèutics de Castelló (ICOFCS), Rosa Arnau, amb el propòsit de trobar vies de col·laboració per a millorar l’atenció sanitària de la ciutadania, especialment en aquells municipis que es troben en risc de despoblament.

El director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, ha assenyalat que les oficines de farmàcia a la província de Castelló “són pilars fonamentals de l’atenció sanitària, motors de canvi social i agents clau en la lluita contra el despoblament”.

A la sessió de treball també ha assistit la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat. Fabregat ha valorat estes reunions, ja que “generen sinergies”, i ha subratllat la importància de “treballar conjuntament per a millorar l’assistència sanitària dels ciutadans”.

Projectes vigents i futurs

En la sessió de treball s’han analitzat una sèrie de projectes vigents en els quals participen les oficines de farmàcia de la província de Castelló, com, per exemple, el de millora de l’adherència del sistema personalitzat de dosificació (SPD) en pacients de municipis rurals o, en l’àmbit de la prevenció, el Programa de cribratge de càncer de cèrvix i còlon, en el qual destaquen, per la seua participació activa, les farmàcies de Castelló.

En matèria de cooperació amb associacions, els participants en la reunió han coincidit a destacar la importància de la col·laboració amb ALCER Castalia, que a través del seu projecte ‘Ruta de la salut’ porta a l’interior de la província de Castelló activitats de control i prevenció de la salut.

Així mateix, en la trobada s’han desgranat iniciatives innovadores de cara a, entre altres objectius, millorar l’adherència als tractaments mèdics, assegurar-ne l’efectivitat i promoure la salut a llarg termini.

303 farmàcies en 122 municipis

Actualment la província de Castelló té un total de 303 farmàcies, amb una penetració en 122 dels 135 municipis, molts dels quals, especialment a l’interior de la província, tenen una població especialment envellida. En este sentit, la presidenta de l’ICOFCS, Rosa Arnau, ha destacat que “més enllà de la dispensació de medicaments, estes farmàcies exercixen un paper crucial en la implementació de programes de detecció de soledat no desitjada, fomentant la connexió social i el suport emocional”.

Galeria d'imatges