Sanitat
Agressions

Sanitat i els interlocutors policials sanitaris crearan una comissió de coordinació amb l’objectiu de previndre les agressions en l’àmbit de la sanitat

12/04/2024
Sanitat i els interlocutors policials sanitaris crearan una comissió de coordinació amb l’objectiu de previndre les agressions en l’àmbit de la ...
  • Representants de la Conselleria de Sanitat es reunixen amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a establir les línies de coordinació conjuntes enfront de les agressions als professionals
  • Es potenciarà la formació del personal sanitari en la prevenció de les agressions gràcies al treball conjunt amb els interlocutors policials sanitaris

La Conselleria de Sanitat i els interlocutors policials sanitaris han iniciat els tràmits per a la posada en marxa d’una comissió de coordinació per a previndre les agressions que patixen els professionals del Sistema Sanitari.

Així ho han acordat representants de la Direcció General de Personal de la Conselleria de Sanitat en una reunió mantinguda amb membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en la Subdelegació del Govern a València. “L’objectiu és crear esta comissió com més prompte millor, ja que permetrà treballar de manera conjunta per a evitar les agressions en l’àmbit de la sanitat” i fer-los front, segons ha afirmat la directora general de Personal, Amparo Pinazo, que ha presidit la trobada, juntament amb el subdelegat del Govern a València, José Rodríguez.

En este sentit, es duran a terme reunions de manera periòdica amb la finalitat de coordinar les actuacions conjuntes a desenvolupar en els departaments de salut i intercanviar informació, tot això amb l’objectiu de reduir les agressions en l’entorn sanitari.

A més, es potenciarà la formació dels professionals gràcies al treball conjunt amb els interlocutors policials sanitaris i es promourà l’ús de l’aplicació AlertCops, que facilita la comunicació directa amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a comunicar qualsevol alerta o dada sobre un acte delictiu.

D’altra banda, “es fomentarà la col·laboració estreta entre els departaments de salut i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, no només per a previndre les agressions que patix el personal sanitari, sinó per a reforçar i saber com actuar davant d’una agressió produïda en un centre sanitari”, ha remarcat Pinazo.

Campanya enfront de les agressions

Durant la reunió mantinguda, s’ha valorat la campanya posada en marxa per la Conselleria de Sanitat enguany per a sensibilitzar enfront de les agressions a professionals de l’àmbit sanitari, sota el lema ‘Agredir-los és delicte’. L’objectiu és conscienciar la societat i promoure el respecte als professionals del Sistema Sanitari.

La campanya destaca la consideració del personal sanitari com a autoritat pública, ja que això suposa un agreujant en les agressions comeses. Per això, oferix informació sobre condemnes reals a causa de delictes comesos contra el personal sanitari. La finalitat és conscienciar sobre les repercussions que té agredir el personal sanitari (multes i condemnes) per a captar l’atenció i provocar un canvi real en els agressors i els possibles agressors.

Sanitat disposa del Pla integral de prevenció de les agressions en l’entorn sanitari, l’objectiu del qual és la prevenció i l’assistència de les agressions que puga patir tot el personal gestionat per la Conselleria de Sanitat, qualsevol que siga la seua relació jurídica, plaça o lloc que ocupe i que l’agressió s’haja produït amb ocasió o a conseqüència de l’acompliment del seu càrrec, funció o ocupació.

El pla, a més de la prevenció de les agressions, té com a eix central l’atenció integral a la víctima de l’agressió a través de l’assessorament i l’assistència jurídica, el suport institucional i l’assistència sanitària i psicològica.

Galeria d'imatges