President
Modificació de l’estatut dels consumidors

Carlos Mazón anuncia sancions de fins a un milió d’euros per a blindar la seguretat i lluitar contra la pirateria i la falsificació de productes tèxtils, calçat, joguets o ceràmics

12/04/2024
Carlos Mazón anuncia sancions de fins a un milió d’euros per a blindar la seguretat i lluitar contra la pirateria i la falsificació de productes ...
  • Assegura que “no eixirà barat posar en risc la salut dels nostres xiquets i xiquetes”
  • La Generalitat elevarà al màxim legal permés les sancions als productes industrials que no siguen segurs
  • Apel·la a “defendre el disseny, la innovació i la qualitat de les empreses de la Comunitat Valenciana que facen una extraordinària labor en la protecció del consumidor”
  • El canvi en el Decret legislatiu 1/2019 suposarà que la quantia màxima d’infraccions lleus passe de 3.005,06 a 10.000 euros, mentres que les greus se situaran en 100.000 davant dels 15.025,30 euros
  • A més, la quantia màxima de les infraccions molt greus fixada anteriorment en 601.012,10 € s’establirà en 1.000.000 €
  • Es preveu l’entrada en vigor d’estes sancions a partir de l’1 de gener de 2025
  • El cap del Consell ha visitat la planta de tractament i reciclatge de residus Acteco d’Ibi

 

Ibi.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la Generalitat “augmentarà al màxim les sancions per productes perillosos, defectuosos, falta d’informació o etiquetatge per a garantir la seguretat de la nostra ciutadania i defendre les empreses de la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell ha assenyalat que amb esta mesura “lluitarem contra la pirateria, falsificacions o imitacions que afecten sectors com el tèxtil, el calçat, el joguet o la ceràmica, entre altres”.

El president, acompanyat per la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha fet estes declaracions durant la visita a les instal·lacions de la planta tractament i reciclatge de la firma Acteco a Ibi on es duen a terme la destrucció de productes defectuosos.

El cap del Consell ha explicat que “incrementarem les sancions tot el que permet la llei perquè no isca barat posar en risc la salut dels nostres ciutadans i la seguretat dels nostres xiquets i xiquetes”.

Carlos Mazón ha manifestat que la Generalitat modificarà el Decret legislatiu 1/2019, del 13 de desembre d’aprovació del text refós de la Llei de l’Estatut de les persones consumidores i usuàries de la Comunitat Valenciana.

Així, ha assegurat que la modificació de la Llei de l’Estatut del consumidor a la Comunitat Valenciana farà referència bàsicament a l’apartat de sancions “amb especial rellevància als qui no col·laboren en la retirada de productes o reincidisquen en això” i ha agraït als que “sí que contribuïxen a evitar esta competència deslleial”.

En concret, amb estos canvis, la quantia màxima de les infraccions lleus fixada ara en 3.005,06 euros passaria a ser de 10.000 euros, i les greus establides en 15.025,30 euros s’establiran en 100.000 euros. A més, l’import màxim de les infraccions molt greus que estan ara en 601.012,10 euros passaria a ser d’1.000.000 euros.

Mazón ha assenyalat este procés de renovació legislativa estarà operatiu l’1 de gener de 2025 perquè ja entren en vigor les noves sancions que “arribaran al màxim possible, fins i tot amb increments superiors al 700 % dels actuals imports que incomprensiblement durant estos anys no s’han modificat”.

El màxim representant de l’executiu ha reivindicat les empreses de la Comunitat Valenciana que “duen a terme una extraordinària labor en la protecció del consumidor”. Així, ha apel·lat a la “compra de productes de la Comunitat Valenciana de sectors com el joguet, el moble o el calçat que aposten per la qualitat, el disseny o la innovació per a fer front a la competència deslleial”.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats