Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

La Generalitat lamenta que el nou sistema de repartiment d’aliments del Govern central excloga més del 80 % dels municipis de la Comunitat Valenciana

13/04/2024
  • Els supermercats se situen en tan sols 99 dels 542 municipis
  • L’exclusió feta pel Govern central trenca els principis d’equitat territorial, justícia social i solidaritat que han de regir la nostra societat

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Igualtat, Servicis Socials i Habitatge ha assegurat que el repartiment de repartiment d’aliments del Govern d’Espanya a les famílies vulnerables exclou més del 80 % dels municipis de la Comunitat Valenciana.

El Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 ha comunicat a la Vicepresidència segona i Conselleria d’Igualtat, Servicis Socials i Habitatge la licitació dels supermercats on les famílies en situació de vulnerabilitat podran accedir al programa ‘Bàsic’ de repartiment d’aliments i els supermercats amb presència física a la Comunitat Valenciana únicament estan situats en tan sols 99 dels 542 municipis que conformen el territori valencià.

El director general d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, Pedro Carceller, ha expressat la seua profunda preocupació i rebuig davant d’esta decisió que deixa moltes poblacions, especialment les de l’entorn d’interior i rural, sense la possibilitat de poder accedir a una ajuda tan necessària per a les famílies vulnerables. “Resulta inadmissible que el Govern d’Espanya haja establit un model d’ajuda limitant i restrictiu. La distribució geogràfica d’estos supermercats exclou de manera flagrant famílies senceres que s’enfronten a situacions de vulnerabilitat i precarietat econòmica”, ha assenyalat.

La Vicepresidència Segona de la Generalitat ha remarcat la necessitat que les polítiques públiques es dissenyen i executen amb un enfocament inclusiu i equitatiu, garantint l’accés universal als recursos i servicis bàsics, com és el cas de l’alimentació.

En este sentit, Pedro Carceller ha afirmat que “l’exclusió realitzada pel Govern de la majoria dels municipis de la Comunitat Valenciana d’este programa de repartiment d’aliments és un afront directe als principis d’equitat territorial, justícia social i solidaritat que han de regir la nostra societat.”

 

 

Talls de veu relacionats

Director general, Pedro Carceller