Justícia i Interior

Elisa Núñez destaca la necessitat d’aprovar una nova llei orgànica que reculla de manera específica la problemàtica de les policies locals d’Espanya

13/04/2024
Elisa Núñez destaca la necessitat d’aprovar una nova llei orgànica que reculla de manera específica la problemàtica de les policies locals d’Espanya
  • La consellera assenyala que “s’han d’adaptar a la realitat actual qüestions com les funcions, les disposicions estatutàries comunes i els principis bàsics d’actuació”
  • Urgix a dotar de ferramentes eficaces els ajuntaments perquè puguen suplir les evidents mancances de les administracions davant el deteriorament de la seguretat ciutadana
  • La titular de Justícia i Interior ha clausurat el I Congrés Nacional de Policies Locals que s’ha celebrat a Benidorm

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha manifestat la necessitat d’aprovar una nova llei orgànica de forces i cossos de seguretat que reculla de manera específica la problemàtica de les policies locals d’Espanya.

En concret, Elisa Núñez ha assenyalat que “s’han d’adaptar a la realitat actual qüestions com les funcions, les disposicions estatutàries comunes i els principis bàsics d’actuació”, que constituïxen “l’autèntic Codi d’Ètica d’esta professió”. I ha destacat que “la majoria política actual en el Govern de l’Estat no convida a modificar cap llei que es referisca a la seguretat i a la protecció dels nostres compatriotes”.

La consellera ha clausurat el I Congrés Nacional de Policies Locals, que s’ha celebrat a Benidorm, en el qual s’han tractat temes com la modificació de la Llei orgànica 2/86 de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

Elisa Núñez ha explicat que “urgix dotar de ferramentes eficaces els ajuntaments perquè puguen suplir les evidents mancances que les administracions tenen en matèria de seguretat ciutadana i que patixen els ciutadans”.

En este sentit, la titular de Justícia i Interior ha declarat que “tots veiem una realitat de creixent deteriorament de la seguretat ciutadana als carrers i en els barris dels nostres municipis, amb un augment de delictes que ja està aconseguint unes cotes més que preocupants, segons el balanç de les dades oferides pel Ministeri de l’Interior”.

També ha al·ludit a l’increment de la inseguretat i els robatoris en el camp i ha indicat que “l’espoli de les collites dels nostres agricultors és constant, a conseqüència de la delinqüència sobre la qual ningú sembla voler parlar ni abordar de manera seriosa i decidida pel risc de ser exclòs del debat públic”.

A més de modificar la legislació, Elisa Núñez considera fonamental “dotar amb els mitjans adequats totes les forces i cossos de seguretat, tant estatals, com regionals i locals, i també enfortir les aliances entre els diferents cossos policials”.

 

 

Galeria d'imatges