President
Fogueres 2024

Carlos Mazón: “El TRAM augmentarà un 20 % el servici ininterromput durant estes Fogueres per a millorar la mobilitat d’alacantins i visitants”

14/04/2024
Carlos Mazón: “El TRAM augmentarà un 20 % el servici ininterromput durant estes Fogueres per a millorar la mobilitat d’alacantins i visitants”
  • El president avança que la Generalitat ampliarà les freqüències del TRAM en la seua aposta per facilitar la mobilitat sostenible i un servici públic de qualitat
  • Destaca que es durà a terme un desplegament durant estes Fogueres com “mai s’havia fet”
  • Els servicis especials començaran el 20 de juny fins a la matinada del 24 al 25 i es realitzaran en les línies 1, 2, 3 i 4
  • Els tramvies circularan en la majoria dels casos en doble composició per a augmentar la capacitat
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que el TRAM d’Alacant augmentarà durant les Fogueres de 2024 un 20 % el servici ininterromput respecte a l’any anterior per a “millorar la mobilitat d’alacantins, alacantines i visitants durant estes festes”.  

El cap del Consell  ha valorat el treball de Ferrocarrils de la Generalitat per a posar en marxa “este desplegament especial com mai s’havia fet per a estes Fogueres, amb l’objectiu de donar la millor atenció als usuaris del TRAM en estos dies tan assenyalats per als alacantins i de tanta afluència de persones a la ciutat”.

Així mateix, el president ha manifestat que esta ampliació d’horari és una constatació de l’aposta del Consell  per l’ús del transport públic, “no només durant els dies festius sinó tot l’any, per a facilitar la mobilitat sostenible i un servici públic de qualitat i eficient”.

Mazón ha recordat que en estes Fogueres ja es podrà gaudir de l’estació de Luceros a ple rendiment després de la reforma realitzada i que la futura Intermodal suposarà una transformació del concepte de transport públic per a la ciutat, ja que “serà un node que connectarà Alacant d’una manera més ràpida i potent amb altres destinacions”.

Servici especial Fogueres 2024

Enguany, com a novetat, el servici de TRAM s’ampliarà tota la nit el 20 de juny, per la qual cosa es prestarà un servici ininterromput del 20 a la matinada del 24 al 25 de juny, una vegada finalitzada la Cremà. D’esta manera, s’oferiran 120 hores ininterrompudes, la qual cosa suposarà un 20 % més que l’any anterior.

Durant estos cinc dies es realitzaran més de 600 servicis especials, a més dels ordinaris que fa habitualment diàriament. Així, durant estos dies es duran a terme al voltant de 1.800 circulacions de tramvies. Este increment per a estos dies de Fogueres suposa un 30 % més de servicis que en la resta de l’any.

Els servicis especials en Fogueres s’oferiran en les línies 1, 2, 3 i 4. Per a augmentar la capacitat, els tramvies circularan en la majoria dels casos en doble composició i, d’altra banda, els trens-TRAM de la línia 1, que unix Luceros i Benidorm, realitzaran parada en Muchavista i Costa Blanca.

Així mateix, els servicis previstos els principals dies de Fogueres en els dos caps de setmana previs oferiran circulació fins a les tres de la matinada, les nits del dissabte al diumenge, amb motiu de l’Entrada de Bandes i la Cavalcada del Ninot.

D’altra banda, després de les Fogueres, el TRAM prolongarà el seu horari per a facilitar als passatgers l’assistència en transport públic a l’espectacle pirotècnic que tindrà lloc cada nit a les 00.00 hores, entre el 25 i 29 de juny, a la platja del Cocó.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

El president, Carlos Mazón