Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC música

La Fira Trovam, que organitza l’Institut Valencià de Cultura i l’associació VAM!, tanca la convocatòria artística d’esta edició amb més de 600 grups i solistes inscrits

15/04/2024
La Fira Trovam, que organitza l’Institut Valencià de Cultura i l’associació VAM!, tanca la convocatòria artística d’esta edició amb més de 600 ...
  • La dotzena edició de la Fira Trovam tindrà lloc del 14 al 16 de novembre a Castelló de la Plana

La Fira Valenciana de la Música Trovam, organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC), tanca la convocatòria artística de la seua dotzena edició amb més de 600 grups i solistes inscrits de tots els estils musicals dins de l’àmbit de les músiques actuals.

La xifra d’inscrits d’esta edició bat el rècord de propostes artístiques presentades i supera en més d’un centenar la dada aconseguida en l’edició de 2023.

A partir d’estes propostes que s’han presentat a la convocatòria, la comissió artística del Trovam, composta pels socis del VAM!, configurarà la programació de la pròxima edició de la fira, que tornarà a omplir de música i activitats professionals la ciutat de Castelló de la Plana del 14 al 16 de novembre.

Durant el mes de maig es farà pública la primera part del cartell artístic i s’obriran les inscripcions per a la programació professional de les tres jornades de la fira.

Del total de propostes musicals presentades en la convocatòria artística, 254 són valencianes, 157 procedixen de Catalunya, 57 de Madrid, 34 d’Andalusia, 20 de les Illes Balears, 15 de Galícia i 9 del País Basc. També consten 56 propostes d’altres regions d’Espanya i 6 grups internacionals.

Quant als estils musicals, prop de 300 propostes corresponen a pop-rock en tots els seus diferents subgèneres, 57 són de cançó d’autor, 50 de música d’arrel tradicional, 35 de fusió mestissatge, 32 d’electrònica, 23 de jazz, 24 de música urbana i 4 de música familiar. La resta correspon a altres gèneres i subgèneres de les músiques actuals.

Anterior edició

En 2023, l’11a Fira Trovam va congregar més de 12.000 persones entre professionals i espectadors durant tres jornades. D’esta manera, 800 agents del sector van participar en les taules de debat, conferències i tallers. Així mateix, milers de persones van gaudir dels espectacles de més de quaranta artistes en els diversos escenaris de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, així com a la sala La Bohemia, el pub Terra i el Teatre Principal de la capital de la Plana Alta.

A més, la Fira Valenciana de la Música va servir per a abordar qüestions fonamentals i, així, fer un diagnòstic del sector musical i identificar els reptes que ha d’afrontar, com la negociació de l’Estatut de l’Artista o les innovacions desenvolupades per empreses tecnològiques.

La Fira Trovam també va acollir la segona sessió de la quinta edició de les Jornades TIIM, una iniciativa de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana que busca sinergies entre la indústria musical i el sector turístic.

En 2023, la Fira va posar en marxa el projecte formatiu Trovam+ en col·laboració amb la promotora internacional de concerts Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid, on es van tractar aspectes pràctics del negoci musical relacionats amb les tasques de promoció, management, comunicació i programació per a estudiants universitaris.

La Fira Valenciana de la Música Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura.

També compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i la participació de la Diputació de Castelló; À Punt Media; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música del Ministeri de Cultura i Esport; Mediterranew Musix de Turisme Comunitat Valenciana; l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE); la Universitat Jaume I de Castelló; Ràdio 3 (RNE); Onda Cero; Mahou - San Miguel (Vibra Mahou); i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM).

 

Galeria d'imatges