Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Formació Profesional

La Comunitat Valenciana obté 12 medalles en el campionat nacional Spain Skills 2024

15/04/2024
La Comunitat Valenciana obté 12 medalles en el campionat nacional Spain Skills 2024
  • L’alumnat valencià ha aconseguit una medalla d’or, cinc de plata i sis de bronze entre les modalitats oficials i de demostració
  • La directora general d’FP destaca l’èxit d’estos guardons: “Som la quarta autonomia amb més puntuació en l’edició de 2024”
  • 35 alumnes d’FP de la Comunitat Valenciana han participat en este campionat que s’ha celebrat del 10 al 13 d’abril

 

La Comunitat Valenciana ha obtingut dotze medalles en el campionat Spain Skills 2024, que ha tingut lloc del 10 al 13 d’abril a IFEMA Madrid i en el qual han participat 35 alumnes representant la nostra autonomia per a demostrar el talent i habilitats de la Formació Professional.

La delegació valenciana ha competit en les 29 modalitats oficials i en dos de les modalitats de demostració, i han aconseguit un total de dotze medalles, deu en diferents especialitats i dos en demostració.

La directora general de Formació Professional, Marta Armendia, ha felicitat els guardonats i ha qualificat els resultats com “un èxit per a la nostra comunitat que veu com s’ha incrementat exponencialment el nombre de medalles, passant de dos medalles en la passada edició a dotze. Hem sigut la quarta autonomia amb més puntuació, però el més significatiu és que hem destacat en modalitats amb important valor estratègic per al creixement industrial i econòmic de la Comunitat Valenciana com són: ‘Sistemes robòtics integrats’, ‘Robòtica col·laborativa’ ‘Instal·lacions elèctriques’, ‘Disseny mecànic CAD’ i ‘CLOUD’”.

En este sentit, l’alumnat de la Comunitat Valenciana ha aconseguit la medalla d’or en l’especialitat de ‘Sistemes robòtics integrats’, representats per José Doria Esteve i Borja Pérez Espí, de l’IES Bernat de Guinovart d’Algemesí.

Per la seua part, les medalles de plata han sigut per a José Francisco Pascual Milán, de l’IES Antonio Navarro Santafé de Villena, en ‘Instal·lacions elèctriques’; Nicolás Monferrer Marín, de l’IES Politècnic de Castelló de la Plana, en ‘Fusteria’; i Natalia López Rech, del CIPFP Batoi d’Alcoi, en ‘Atenció sociosanitària’. A més, s’han aconseguit medalla de plata en la modalitat de demostracions de ‘Robòtica col·laborativa’ de Pablo Fakiyev i Mario Sánchez Botella, de l’IES Antonio José Cavanilles d’Alacant; i ‘Cloud’ de David Vega Trillo, de l’IES Álvaro Falomir de Castelló de la Plana.

Finalment, les medalles de bronze han sigut per a ‘Disseny mecànic - CAD’ de Miguel Francisco Sancho Sanz, de l’IES Pou Clar d’Ontinyent; ‘Electrònica’ de Vito Alejandro Bossio Lamarca, de Comenius Centre Educatiu de València; ‘Control industrial’ de Joan Sempere, de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi; ‘Floristeria’ de Jingwei Li, de l’IES Virgen del Remedio d’Alacant; ‘Disseny de jocs i animacions 3D’ de Nicolás Yagüe Parejo, de l’IES Font de Sant Lluís de València; ‘Recepció hotelera’ d’Angela Pérez, de l’IES Tirant lo Blanc d’Elx.

La directora general d’FP ha assenyalat que “estos resultats tan bons per a la Comunitat Valenciana demostren que la Formació Professional va guanyant prestigi gràcies a l’ampli percentatge d’ocupabilitat”.

 

Galeria d'imatges