Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Coworking Digital d’Orihuela Costa

Nuria Montes: “Treballem en el disseny d’ecosistemes tecnologicodigitals que siguen referents internacionals i que ajuden a atraure talent”

15/04/2024
Nuria Montes: “Treballem en el disseny d’ecosistemes tecnologicodigitals que siguen referents internacionals i que ajuden a atraure talent”
  • El Coworking Digital d’Orihuela Costa, impulsat per la Cambra de Comerç, secunda i assessora emprenedors i emprenedores en el desenvolupament tecnològic i la transformació digital dels seus negocis
  • Innovació utilitzarà espais portuaris de la Comunitat per a nous negocis en tecnologies i innovacions avançades i negocis digitals

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha anunciat que el seu departament “està immers en el disseny i la posada en marxa d’ecosistemes tecnologicodigitals que siguen un referent internacional entre les empreses i els professionals del sector i que siguen capaços d’atraure talent”.

“Volem oferir infraestructures avançades per a la instal·lació d’empreses amb un marcat caràcter tecnològic i innovador, i per a fer-ho volem aprofitar els espais portuaris d’Alacant, València i Castelló per a instal·lar hubs tecnològics i digitals que atraguen empreses, institucions d’investigació, startups i persones emprenedores que treballen en tecnologies i innovacions avançades i negocis digitals”.

La voluntat del departament que dirigix Nuria Montes és que estos ecosistemes tecnologicodigitals oferisquen servicis diferenciats que permeten a les empreses tecnològiques de la Comunitat desenvolupar el seu potencial i que ajuden a fomentar l’intercanvi de coneixement tecnològic i digital entre empreses.

Nuria Montes ha fet estes declaracions durant la inauguració de l’espai de Coworking Digital d’Orihuela Costa, impulsat per la Cambra de Comerç d’Orihuela, amb el cofinançament europeu en el marc del Programa operatiu pluriregional d’Espanya 2014-2020.

Este projecte cobrix la demanda de suport i assessorament d’emprenedors i emprenedores d’Orihuela en el desenvolupament tecnològic i la transformació digital dels seus negocis.

El Coworking Digital d’Orihuela Costa naix com un espai de treball i incubació de projectes per a empreses, micropimes i emprenedors, que oferix assessorament individual, permet entaular relacions amb altres professionals i esprémer els valors de la col·laboració, la solidaritat i el dinamisme, al mateix temps que disposa de les ferramentes tecnològiques necessàries per a cobrir les necessitats.

La consellera ha indicat que “esta mena de projectes són essencials per al desenvolupament empresarial, al mateix temps que són una via imprescindible per a millorar la productivitat i la competitivitat empresarial”.

Més digitalització

Durant la seua intervenció, Nuria Montes ha assenyalat que la digitalització és un pas inevitable cap a la modernització i el creixement en l’actual entorn competitiu, i que “des de la Conselleria d’Innovació posem a la disposició de les empreses ferramentes que ajuden a solucionar la bretxa digital en les pimes i convertir-la en oportunitats de negoci”.

En este sentit, Montes s’ha referit al European Digital Innovation Hub (EDIH) de la Comunitat Valenciana de col·laboració publicoprivada, on empreses, universitats, centres tecnològics i d’investigació, l’Administració i els instituts d’investigació biotecnològica-sanitària conjuminen esforços per a contribuir a la digitalització de pimes i de l’Administració pública.

“Tenim un sistema d’innovació d’altíssima qualitat, potent i coordinat, i des de la Generalitat veiem imprescindible enfortir els processos de transferència de tecnologia des dels centres d’investigació a les empreses, perquè necessitem atraure-hi talent i comptar amb un capital humà prou preparat”.

Montes també s’ha referit al compromís del Consell d’aconseguir una Comunitat més pròspera, oberta i inclusiva, “i per a fer-ho estem implementant la digitalització per a reduir la burocràcia en tots els àmbits”.

En esta línia, Nuria Montes ha destacat que la Conselleria que dirigix està reduint els tràmits administratius que han d’atendre les empreses per al desenvolupament de la seua activitat i en la posada en marxa i l’execució de noves iniciatives emprenedores.

Galeria d'imatges