Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Medi Natural i Animal

La Generalitat consensua els períodes hàbils de caça per a la temporada 2024-2025

15/04/2024
La Generalitat consensua els períodes hàbils de caça per a la temporada 2024-2025
  • La consellera Salomé Pradas destaca que la caça “és un element més que ens ajuda a la conservació del nostre patrimoni natural i rural, i suposa una font d’activitat econòmica i riquesa”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha presidit hui el Consell Valencià de Caça en el qual s’han consensuat els períodes hàbils per a la temporada 2024-2025. En la trobada, també han participat el director general del Medi Natural i Animal, Raúl Mérida i la presidenta de la Federació de Caça, Lorena Martínez, així com representants dels cossos de seguretat i agricultors, entre altres.

La consellera ha destacat que el nou calendari ha sigut tractat amb la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana. “Hem représ un diàleg que mai hauria d’haver-se interromput”, ha assenyalat la titular de la Conselleria. Salomé Pradas ha ressaltat que la caça “és un element més que ens ajuda a la conservació del nostre patrimoni natural i rural, alhora que valora els seus espais i suposa una font d’activitat econòmica i riquesa”.

Com a novetats, destaca la temporada de caça d’ocells migradors estivals en lloc fix, que s’iniciarà el dimecres 21 d’agost i finalitzarà el 15 de setembre de 2024.

A més, esta resolució prorrogarà també la caça de tords i estornells en lloc fix des del tancament de la temporada general de caça menor fins al 9 de febrer de 2025 i, per primera vegada, es possibilitarà la seua caça els mateixos dies hàbils que en temporada general.

D’altra banda, en zones comunes, s’ha acordat que la caça de menor abastarà el període del 12 d’octubre al 6 de desembre de 2024, excepte per a la perdiu, que avança el tancament al 3 de novembre de 2024.

Finalment, en la reunió també s’ha tractat el projecte que establix les bases reguladores d’ajudes a ajuntaments destinades a facilitar el control poblacional de senglar en les zones amb sobreabundància, així com una regulació pròpia per al control d’esta espècie.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas