Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Seguretat ciutadana

Vicente Barrera anuncia que el Consell estudiarà la posada en marxa de mesures per a “defendre els propietaris” enfront de l’ocupació il·legal

15/04/2024
Vicente Barrera anuncia que el Consell estudiarà la posada en marxa de mesures per a “defendre els propietaris” enfront de l’ocupació il·legal
  • El vicepresident primer del Consell ha visitat el barri de la Magdalena de Massamagrell
  • Barrera: “Volem implementar per primera vegada en molts anys a la nostra Comunitat la defensa del propietari i la condemna del delinqüent

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha anunciat que el Consell estudiarà la posada en marxa de mesures, dins de les seues competències com a Govern autonòmic, per a “defendre els drets dels propietaris” dels habitatges enfront de l’ocupació il·legal.

“Des d’este Consell ens volem posar en marxa per a defendre, amb la llei a la mà, qui mai s’ha defés, que són els propietaris legítims dels habitatges. És una cosa que és sorprenent i increïble, que hui dia”, amb la legislació estatal vigent, “no es defén qui complix la llei, sinó que es defén el delinqüent, amb la llei a la mà, i això s’ha d’acabar”, ha assenyalat Barrera.

A més, hi ha afegit que “per això, en la mesura de les nostres competències, volem implementar per primera vegada en molts anys a la nostra Comunitat la defensa del propietari i la condemna del delinqüent”.

Així mateix, ha afirmat que “totes les víctimes han de saber que tenen, dins del nostre marc competencial, un Govern que entén les seues queixes i que, en la mesura que siga possible, lluitarem al costat d’ells per a acabar amb esta xacra social”.

Barrera ha fet estes declaracions durant la seua visita, acompanyat per alts càrrecs de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, al barri de la Magdalena a Massamagrell, per a conéixer la situació d’inseguretat ciutadana dels seus veïns després de diversos episodis d’ocupació il·legal d’habitatges.

A continuació, han mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa de la localitat, Pilar Peris, en la qual també han participat l’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, i diversos representants municipals, judicials i policials per a analitzar com afrontar el problema.

Vicente Barrera ha assenyalat que l’objectiu d’esta visita és “denunciar la xacra que suposa l’ocupació il·legal, no només a la Comunitat Valenciana sinó en tot Espanya”. Segons ha assenyalat el vicepresident, “va en contra no només de la llei, sinó del sentit comú, el fet que algú puga il·legalment ocupar un habitatge i que les lleis estiguen a favor del delinqüent i no protegisquen el propietari legítim”.

En este sentit, ha reiterat que el problema de l’ocupació il·legal d’habitatges “és una xacra amb la qual cal acabar” i ha insistit que l’objectiu és “aconseguir que no calga anar-se’n a un jutjat per a poder defendre la teua propietat privada”.

Per això, Barrera ha assenyalat que el que es pretén és que “si algú detecta que una propietat privada ha sigut ocupada, puga cridar a la policia i que se’n faça fora els delinqüents; perquè qui ocupa un habitatge” que no és seu “està cometent un acte il·legal, està cometent un delicte”.

El vicepresident primer del Consell ha recalcat que es tracta d’una situació “que preocupa el Consell. Per això, tal com està arreplegat en el Pacte de Govern, veurem com, des de les nostres competències com a Govern autonòmic, podem afrontar esta xacra, donar ferramentes i ajuda als propietaris i defendre’ls, i com podem perseguir els delinqüents”.

36 oficines de delictes

Per la seua banda, la directora general d’Atenció a les Víctimes, Belén Pulgar, ha anunciat que la Conselleria de Justícia i Interior “posarà a la disposició totes les oficines de delictes per a protegir les famílies enfront de l’ocupació il·legal”, i hi ha afegit que “la nostra prioritat és que totes les persones víctimes de l’ocupació il·legal, a partir d’ara, tinguen la protecció amb la qual no comptaven”.

Belén Pulgar ha indicat que hi ha a la disposició “36 oficines de delictes, una per cada partit judicial, i són totalment gratuïtes. A més, es posen a la disposició lletrats, psicòlegs i treballadors socials per a solucionar esta situació”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Vicente Barrera, vicepresident primer del Consell