Sanitat

Sanitat aconseguix el suport majoritari de les organitzacions sindicals en la determinació de places bàsiques de característiques específiques

15/04/2024
  • Afecta 110 places de diversos departaments de salut, que se sumen a les 425 comunicades l’11 d’abril en mesa sectorial
  • La directora general de Personal ha manifestat la satisfacció de la Conselleria “per haver desbloquejat i resolt per fi un problema heretat per la inacció del Consell del Botànic, que va aprovar el Decret 192/2017 fa set anys i no l’havia implementat”

La directora general de Personal de la Conselleria de Sanitat, Amparo Pinazo, ha informat que la Conselleria ha obtingut la conformitat de la Comissió Assessora de Selecció i Provisió en la determinació de les places bàsiques de característiques específiques, recollides en els articles 33 a 35 del Decret 192/2017, del Consell, que ascendixen a un total de 110 places en diversos departaments de salut.

Pinazo ha concretat que la determinació d’estes places ha obtingut el suport majoritari de les organitzacions sindicals que integren la Mesa Sectorial de Sanitat, amb el suport de SATSE, CSIF i CESM CV-SAE.

Cal destacar que la Comissió Assessora de Selecció i Provisió està composta per representants de la Conselleria i de les organitzacions sindicals que integren la Mesa Sectorial de Sanitat.

Segons explica la directora general de Personal de la Conselleria, estes 110 places negociades hui se sumen a les 425 places bàsiques de característiques específiques comunicades en mesa sectorial l’11 d’abril passat, que corresponen als centres, els servicis i les unitats de referència en el Sistema Nacional de Salut (CESUR); les unitats de referència de la Comunitat Valenciana, i les unitats de trasplantaments, tal com determina el Decret llei 1/22, de 22 abril, del Consell. Estes no places no requerixen negociació perquè les determina el decret llei, que a més establia un termini de tres mesos per a implementar-les, termini que va expirar el juliol de 2022.

En este sentit, Pinazo ha manifestat la satisfacció de la Conselleria “per haver desbloquejat i resolt per fi un problema heretat per la inacció del Consell del Botànic, que va aprovar el Decret 192/2017 fa set anys i no l’havia dut a terme”.

Així mateix, ha indicat que, una vegada publicades estes places en el web de la Conselleria, es procedirà de manera imminent a publicar els concursos de trasllat de les especialitats que contenen places bàsiques de característiques específiques, oferint de cada especialitat tant les de característiques específiques com les que no ho són, exigint per a les primeres el requisit que es determina per la resolució corresponent.

D’altra banda, la directora general ha explicat que el total d’estes 535 places que es determinen de característiques específiques estan ocupades indistintament per personal fix i per personal temporal. No obstant això, cal recordar que en els concursos de trasllats participa exclusivament personal fix.

Itineraris formatius

Finalment, la directora general ha traslladat el compromís de la Conselleria d’implantar, en un termini d’entre 3 i 6 mesos, itineraris formatius amb la finalitat que tots els professionals interessats puguen rebre la formació oportuna per a adquirir les competències necessàries i poder optar així a eixes places de característiques específiques, tal com s’arreplega en la corresponent resolució.