Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Habitatge

L’EVha accepta dos parcel·les de l’Ajuntament de València per a construir habitatges energèticament eficients destinats a lloguer social o assequible

16/04/2024
  • El secretari autonòmic d’Habitatge presidix el Consell de Direcció de l’entitat
  • Esta cessió s’emmarca dins del pla ‘Viu Comunitat Valenciana’ que ha promogut la Generalitat per a impulsar la construcció de 10.000 habitatges de protecció pública

El Consell de Direcció de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), presidit pel secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, ha acceptat dos parcel·les cedides gratuïtament per l’Ajuntament de València per a construir habitatges energèticament eficients en règim de lloguer social o assequible.

Concretament, es tracta d’una parcel·la al carrer Bailén de 431 metres quadrats i una edificabilitat de 2.823 metres quadrats i una altra parcel·la al sector Font Sant Lluís, de 308 metres quadrats i una edificabilitat de 4.628.

Els solars es destinaran a la construcció d’habitatges de protecció pública energèticament eficients i es desenvoluparan dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Esta cessió s’emmarca dins del pla d’habitatge ‘Viu Comunitat Valenciana’ que ha promogut la Generalitat per a impulsar la construcció de 10.000 habitatges de protecció pública en esta legislatura mitjançant la mobilització de sòl públic disponible i la col·laboració publicoprivada. Este objectiu podria beneficiar més de 24.000 persones, a més de l’impacte directe i indirecte que suposarà en termes d’activitat econòmica i ocupació.

Dins d’este pla destaca el conveni de col·laboració que el passat 2 d’abril van firmar el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rocío Cortés, per a promoure habitatges de protecció pública en sòl de les administracions locals de la Comunitat.

Les entitats locals que vulguen subscriure’s al conveni marc han d’elevar als seus òrgans de govern la proposta d’adhesió que, una vegada aprovada, ha de formalitzar-se electrònicament a través de la web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge.

Una vegada formalitzada esta adhesió i analitzat el sòl proposat pels ajuntaments, els municipis subscriuran amb l’EVha un conveni específic que reculla els termes de la col·laboració, i es definiran, entre altres qüestions, el règim de cessió del sòl i la descripció de les actuacions.

Un altre dels punts del Consell de Direcció de l’EVha ha sigut l’aprovació dels comptes de l’entitat corresponents a l’exercici 2023 i la presentació de l’informe de gestió.