Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Servicis Socials

L’IVASS disposa de 782 places de persones amb discapacitat i de majors dependents a la província de València

16/04/2024
L’IVASS disposa de 782 places de persones amb discapacitat i de majors dependents a la província de València
  • Disposa de 20 recursos entre residències, centres ocupacionals, habitatges tutelats i centres de dia, un servici de tuteles i una agència de col·locació
  • La directora general de l’IVASS, María José Rico, ha visitat el Centre de Recursos Marítim a la ciutat de València i la residència Bennàger a Aldaia

L’Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, disposa a la província de València amb un total de 782 places de persones amb discapacitat intel·lectual, majors dependents o amb necessitats de suport i persones amb dany cerebral adquirit.

L’entitat disposa de 20 recursos de diferent tipologia, entre residències, centres ocupacionals, habitatges tutelats i centres d’atenció diürna, així com el servici de tuteles SAPEMA i una agència de col·locació.

La directora general de l’IVASS, María José Rico, ha visitat el Centre de Recursos Marítim, situat a la ciutat de València que alberga algun d’estos servicis, com l’agència de col·locació, l’equip tècnic de la xarxa d’habitatges tutelats i programes i el servici de formació de l’entitat.

María José Rico ha subratllat que l’Institut Valencià de Servicis Socials presta una “atenció integral i especialitzada” a les persones usuàries, a través d’uns recursos “públics, adequats a les seues necessitats i amb els suports que precisa cada col·lectiu”, i ha incidit en el fet que des dels diferents servicis “treballem per a garantir el seu benestar i qualitat de vida”.

Durant la visita, ha pogut conéixer el treball de l’equip professional per a promoure la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i col·lectius amb major risc d’exclusió, i ha indicat que l’entitat desenvolupa una “àmplia oferta formativa per al constant reciclatge del personal dels centres i servicis”, una cosa que repercutix “positivament” en la prestació del servici a les persones usuàries i les seues famílies.

Impulsar la inclusió

L’Agència de Col·locació de l’IVASS col·labora amb el Servici Valencià d’Ocupació LABORA i fa d’intermediària entre les empreses (oferents) i les persones amb discapacitat i/o de col·lectius vulnerables (demandants) contribuint a l’accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat i de col·lectius en risc d’exclusió a la província de València.

D’altra banda, un total de 35 persones amb discapacitat i sense pertanyents a l’IVASS treballen al Centre Especial d’Ocupació SAU de Paterna.

La directora general ha ressaltat “l’aposta del Consell per impulsar recursos normalitzats que afavorisquen la plena inserció de les persones amb discapacitat intel·lectual”, i ha destacat, a més dels recursos esmentats, els habitatges tutelats, ja que “promouen la seua autonomia i participació en tots els àmbits de la vida en igualtat de condicions que la resta de la població”.

En concret, l’Institut Valencià de Servicis Socials disposa de quatre habitatges tutelats a la ciutat de València i un a Rocafort, en els quals residixen un total de 29 persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport, i treballen 17 cuidadores i 7 tècnics, director i administrativa.

Atenció integral

D’altra banda, María José Rico ha visitat la residència Bennàger d’Aldaia, que disposa de 40 places per a persones amb discapacitat intel·lectual, i ha recordat que l’IVASS té altres set centres similars a la província: les residències Caixa Ontinyent de Xàtiva i Ontinyent, L’Almara a Burjassot, La Humanitat a Cheste, Carmen Picó a Alzira, PRAGA a Rocafort i Manises.

La directora general ha recordat el model d’atenció que està impulsant l’IVASS, “centrat a aportar els suports que requerix cada persona usuària i en la promoció d’iniciatives que afavorisquen la seua participació i integració”.

L’entitat oferix una atenció integral a les persones usuàries d’estos recursos, a través de programes terapèutics i activitats de la vida diària, i d’un equip multidisciplinari de professionals, entre altres, fisioterapeuta, psicòloga/o, terapeutes, infermeria, responsables de torn i personal cuidador.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

D. G. IVASS María José Rico