President
Sector primari

Carlos Mazón: “El comissari d’Agricultura de la Unió Europea traslladarà a la Comissió l’exigència del tractament en fred a tots els cítrics de qualsevol procedència”

16/04/2024
Carlos Mazón: “El comissari d’Agricultura de la Unió Europea traslladarà a la Comissió l’exigència del tractament en fred a tots els cítrics de ...
  • Este tractament només s’exigix ara a les taronges que provenen de Sud-àfrica
  • Destaca que es tracta d’una reivindicació que s’inclou “dins de la nostra agenda de pressió i defensa de la nostra agricultura a Brussel·les”
  • Ressalta que és una exigència de “reciprocitat, justícia i igualtat i que les normes siguen les mateixes per a tots”
  • José Luis Aguirre avança que la Comissió d’Agricultura portarà també al pròxim ple la simplificació de la PAC per a les explotacions de menys de 10 hectàrees, la qual cosa suposarà “una simplificació real que afectarà la immensa majoria de les explotacions de la Comunitat Valenciana”
  • El president de la Generalitat i el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca mantenen una reunió amb el comissari d’Agricultura de la Unió Europea, Janusz Wojciechowski

 

València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que “per primera vegada un comissari d’agricultura de la Unió Europea està disposat a traslladar l’exigència del tractament en fred a tots els cítrics i de qualsevol procedència i no solament a les taronges de Sud-àfrica”. Esta qüestió serà avaluada en la Comissió després de la reunió mantinguda hui “avançant i accelerant en una cosa tan important per als nostres agricultors”.

El cap del Consell ha mantingut una reunió per videoconferència amb el comissari d’Agricultura de la Unió Europea, Janusz Wojciechowski. Esta trobada dona continuïtat i s’emmarca en l’agenda de “pressió i defensa de la nostra agricultura a Brussel·les” després de la visita de la setmana passada en la qual tot el sector primari valencià va presentar un document conjunt que recollia les necessitats i reivindicacions per al futur de l’agricultura de la Comunitat.

Mazón ha ressaltat que gràcies a esta reunió “podem començar a accelerar en una exigència que és fonamental per als agricultors, especialment per als nostres cítrics avançant en reciprocitat, justícia i igualtat i amb les mateixes normes per a tots”.

Simplificació de la PAC

Una reunió en la qual també ha participat el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, el qual ha avançat que el comissari d’Agricultura s’ha compromés a portar al pròxim ple la simplificació de la PAC per a les explotacions de menys de 10 hectàrees. Per al conseller l’aprovació d’esta mesura suposaria “una simplificació real que afectarà la immensa majoria de les explotacions de la Comunitat Valenciana”.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón

Conseller José Luis Aguirre