Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Institut Valencià de Cultura

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport inicia la valoració de candidatures per a la selecció del titular de la direcció de l’IVC

16/04/2024
  • La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, destaca “l’eficiència i rapidesa mostrada per a completar com més prompte millor l’organigrama directiu de l’IVC”

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha iniciat els treballs de valoració de les candidatures presentades al procediment de selecció de la persona que ocuparà la Direcció General d’Institut Valencià de Cultura que s’espera que estiga resolt prompte.

El passat 25 de març la Vicepresidència Primera va publicar en el DOGV les bases del procediment per a la selecció de la persona titular de la Direcció General de l’IVC després del qual es va obrir un termini de presentació de sol·licituds que va finalitzar el passat 11 d’abril. Després d’això, uns dies després, la Comissió de Valoració s’ha posat ja en marxa per a poder cobrir com més prompte millor este lloc.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha destacat “l’eficiència i rapidesa amb la qual s’està actuant per a completar com més prompte millor l’organigrama directiu de l’IVC, després de les recents incorporacions de les persones que ocupen les direccions adjuntes” i ha valorat “l’esforç realitzat des de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura”.

La Comissió de Valoració està formada, en representació de la Generalitat, per la subsecretària de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, M. Eugenia Vives; la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó; i el director general de Cultura, Sergio Arlandis.

Així mateix, la Comissió compta també amb la participació de José Luis Pinotti com a persona experta de reconegut prestigi, a proposta de la Diputació de València; i Ricardo Casero, com a representant de la societat civil relacionat amb el món de la cultura, a proposta de l’Ateneu Mercantil de València.

José Luis Pinotti és llicenciat en Història per la Universidad Nacional del Sur (Argentina) i professor superior de Piano pel Conservatori Domingo Amadori. És, a més, màster en Gestió Cultural per a Administracions Públiques Locals per la Universitat de València, doctor en Gestió i Comunicació d’Empreses Culturals i doctor cum laude per la Universitat Politècnica de València (Departament d’Història de l’Art).

Actualment és cap de secció de Patrimoni Històric Cultural Moble de la Diputació de València, on ha ocupat diferents llocs de responsabilitat en l’àrea cultural.

Així mateix, ha sigut professor associat en la UPV en les assignatures de Gestió Cultural i de Gestió del Coneixement i Fonts de la Informació; en el màster de Gestió cultural de la UV i la UPV, ha impartit cursos per tota la geografia espanyola en matèria cultural i ha col·laborat en el màster de la Universidad Flacso a Buenos Aires (Argentina) i en el Centre Cultural de l’ambaixada d’Espanya a Buenos Aires.

Per la seua part, Ricardo Casero és director titular i artístic de l’Orquesta Reino de Aragón. Després de realitzar estudis musicals a Espanya, els Estats Units, Suècia i el Regne Unit, ha sigut solista i intèrpret de trombó durant quasi 30 anys i director de col·laborador al Palau de les Arts a València, en estreta relació amb els mestres Zubin Mehta, Lorin Maazel, Riccardo Chailly i Valery Gergiev.

També ha sigut director convidat en la Raanana Symphonette, Israel; Orquestra de l’Òpera de Marsella, França; Transylvania Philharmonic Cluj, Romania; Filharmònica Nacional d’Ucraïna; Swedish Wind Ensemble; Halle Staatskapelle, Alemanya; Òpera Nacional d’Albània; Kíev National Opera House, Ucraïna; Filharmònica de Macedònia; Orquesta Nacional de España ONE, i diverses de les orquestres simfòniques de les comunitats autònomes espanyoles, entre altres.