Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Comité Econòmic i Social

El secretari autonòmic d’Indústria anuncia que la Generalitat facilitarà la simplificació administrativa per a fomentar els projectes empresarials

16/04/2024
El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum ha comparegut hui davant del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana
  • El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum ha comparegut este dimarts davant del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana per a exposar les línies estratègiques de la conselleria que lidera Nuria Montes
  • Carrasco ha anunciat que “un dels eixos fonamentals d’esta legislatura serà la simplificació administrativa, és a dir, donar facilitats a tot aquell que vulga posar en marxa o desenvolupar el seu projecte empresarial a la Comunitat”

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha comparegut este dimarts davant del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CES-CV) per a exposar les línies estratègiques de la política de la Generalitat en diverses àrees, com ho són: Indústria, Energia, Comerç, Artesania, Consum, Emprenedoria, Internacionalització, Innovació i Turisme.

Esta compareixença, junt amb les preguntes que han realitzat els que hi han assistit, servirà per a realitzar la memòria del CES. L’elaboració d’esta memòria és una de les principals tasques que legalment té encomanades el CES-CV, en la qual preval l’afany d’enteniment i consens entre els grups representats en el si del Comité per a exposar al Govern Valencià la seua visió sobre la realitat de la Comunitat.

Felipe Carrasco, en representació de la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat “que des de la Generalitat estem treballant amb intensitat per a revitalitzar la inversió privada, que és la que ens fa créixer i crear ocupació. Per això s’està fomentant el diàleg amb tots els sectors per a entre tots fer una Comunitat més pròspera, oberta i inclusiva”.

El secretari autonòmic ha indicat en la seua compareixença que “des del Govern Valencià s’està donant resposta a la necessitat d’augmentar el nombre d’empreses industrials amb ocupació qualificada, a la transformació digital de les pimes, així com el seu nivell d’internacionalització. I tot això en el marc d’una economia circular que tendisca a la descarbonització i a l’intens aprofitament dels residus”.

Simplificació administrativa

“Un dels eixos fonamentals del Consell que dirigix Carlos Mazón serà la simplificació administrativa, és a dir, donar facilitats a tot aquell que vulga posar en marxa o desenvolupar el seu projecte empresarial”, ha anunciat Felipe Carrasco, i hi ha afegit seguidament: “per això hem estudiat què fan bé altres comunitats, i junt amb els suggeriments rebuts pels agents socials es duran a terme de manera imminent tots els canvis necessaris”.

“De moment, acabem de posar en marxa una plataforma digital accessible per a la presentació electrònica de documents i el seguiment d’expedients d’energies renovables. Així s’evitaran duplicitats i es pot fer un seguiment als projectes, especialment els de les explotacions fotovoltaiques”, ha puntualitzat el secretari autonòmic.

D’altra banda, “s’impulsaran els clústers industrials, perquè són una ferramenta que combina adequadament la competitivitat sectorial amb la territorial a partir dels avantatges competitius d’estes concentracions sectorials”. Paral·lelament “s’impulsarà la logística per mitjà de les àrees industrials en col·laboració amb ajuntaments i entitats locals”, ha assenyalat el secretari autonòmic.

Quant al foment de la innovació, Felipe Carrasco ha anunciat que “des de la Generalitat aprofitarem la importància dels ports de Castelló, València i Alacant com a referents històrics d’obertura internacional i d’intercanvis, perquè es configuren com a hubs tecnologicodigitals. Es tracta d’uns nodes en els quals coincidisquen espais d’aprenentatge, d’investigació, laboratoris vius, i catalitzadors de continguts digitals i tecnologies disruptives, com és el cas de la intel·ligència artificial. En este context, donarem suport a indústries amb un alt grau d’especialització i valor afegit, com és el cas del clúster aeroespacial valencià”.

Pel que fa a les àrees de Turisme i Comerç, el secretari ha explicat, entre altres coses, que es fomentarà una major integració entre el turisme, l’artesania i el comerç perquè actuen de manera sinèrgica en benefici de totes les parts. “El turisme és molt important en el nostre PIB i cal aconseguir que els que vinguen compren als comerços locals els productes de gran qualitat que ací es produïxen”, ha finalitzat dient Felipe Carrasco.

Galeria d'imatges