Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Cooperació al desenvolupament

Susana Camarero aposta per la cooperació descentralitzada com a ferramenta per al desenvolupament humà i la construcció de societats més justes i inclusives

16/04/2024
Susana Camarero aposta per la cooperació descentralitzada com a ferramenta per al desenvolupament humà i la construcció de societats més justes i ...
  • La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge ha clausurat les V Jornades de Cooperació Descentralitzada des dels nostres Pobles i Ciutats

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha recordat que la cooperació descentralitzada és una “ferramenta poderosa” per al desenvolupament humà i la construcció de societats més justes i inclusives.

La vicepresidenta segona ha fet estes declaracions en la clausura de les V Jornades de Cooperació Descentralitzada des dels nostres Pobles i Ciutats organitzades per l’ONG Coordinadora Valenciana amb la col·laboració de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, en les quals també han participat el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Nacho Grande, i el director general d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, Pedro Carceller.

L’objectiu d’estes jornades és visualitzar i reivindicar les polítiques públiques de cooperació internacional i solidaritat des de les administracions públiques valencianes impulsant un espai de trobada, debat i aprenentatge amb tots els agents de la cooperació descentralitzada de la Comunitat Valenciana i amb participació de persones expertes i altres administracions públiques.

En la seua intervenció, la consellera ha explicat que la cooperació descentralitzada, impulsada per la iniciativa autonòmica i municipal, representa una contribució “verdaderament inavaluable que mereix ser reconeguda i enaltida, perquè és una forma de col·laboració pròxima i arrelada en la ciutadania que ha guanyat un reconeixement i prestigi cada vegada majors”.

Sobre este aspecte, ha destacat l’esforç conjunt de diferents administracions, organitzacions no governamentals de desenvolupament i la societat civil en el seu conjunt per impulsar la cooperació descentralitzada.

Respecte a les polítiques valencianes de cooperació, Camarero ha considerat que són un exemple de compromís i ambició que reflectix “la nostra determinació per contribuir a la garantia dels drets humans i a les relacions entre els diferents pobles”.

En este sentit, ha destacat l’arrelada solidaritat del teixit social valencià i la capacitat de la Comunitat Valenciana i de les organitzacions i institucions valencianes per a abordar els múltiples desafiaments globals.

“Tenim acumulada una gran experiència en polítiques públiques i hem generat bones pràctiques i solucions tècniques, científiques, socials i de tota índole”, ha assegurat. Per això, ha assenyalat que és el moment de continuar explorant noves formes de cooperació al desenvolupament “que posen totes les nostres capacitats com a societat al servici dels més vulnerables”.

Finalment, la vicepresidenta segona ha agraït l’oportunitat que oferix esta jornada per a intercanviar idees i per a enfortir els llaços de col·laboració i solidaritat essencials perquè “el nostre repte és desplegar tot el potencial que té la nostra terra al servici del desenvolupament compartit, un desenvolupament en majúscules. Este és el verdader repte de la cooperació descentralitzada”, ha conclòs.

 

Galeria d'imatges