Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Infraestructures educatives

Educació assumix la construcció del Centre Integrat de Formació Professional La Safor de Gandia

16/04/2024
Educació assumix la construcció del Centre Integrat de Formació Professional La Safor de Gandia
  • El compromís del president Mazón de l’ampliació de la delegació de competències del CEIP Roís de Corella s’ha complit en tan sols 10 dies
  • El director general d’Infraestructures Educatives afirma que el centre d’FP és estratègic per a la Conselleria

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d’Infraestructures Educatives, ha anunciat que assumirà la construcció del Centre Integrat de Formació Professional La Safor de Gandia.

Este anunci l’ha fet el director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, que s’ha reunit amb l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora d’Educació del municipi, Esther Sapena.

El director general d’Infraestructures ha indicat que el CIFP La Safor és estratègic per a la Conselleria d’Educació, “per eixe motiu s’ha decidit que siga un edifici que es dirigisca i es construïsca directament per la mateixa Conselleria. Estem potenciant l’FP en tota la Comunitat Valenciana”.

En este sentit, Valcárcel ha assenyalat que “s’està treballant per a complir els terminis previstos en la sol·licitud de delegació o, fins i tot, poder simplificar-los en la mesura que siga possible”.

A més, en la trobada han tractat les obres del CEIP Roís de Corella, centre que han visitat després de la reunió. El director general, Rafael Valcárcel, ha avançat que “hui o demà estarà firmada l’ampliació de la delegació de competències. Estem intentant fer de la manera més ràpida la nova adjudicació i solucionar tots els problemes que està tenint la comunitat educativa per un problema alié tant a la Generalitat com a l’Ajuntament”.

Esta ampliació és un compromís que va adquirir fa deu dies el president de la Generalitat, Carlos Mazón, amb l’AMPA del centre, pel qual hi haurà un increment de costos per valor de 609.000 euros, la quantitat requerida per a poder finalitzar esta obra d’actuació.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha indicat sobre el CIFP La Safor que “hem de marcar-nos terminis des de la bona cooperació entre les dos administracions per a fer realitat un projecte que té una gran demanda. És una prioritat política de primer orde per a l’Ajuntament de Gandia i per a la Generalitat, sempre amb el suport i la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

D.G. Rafael Valcárcel