Presidència

El Museu de les Ciències acull un debat sobre urbanisme sostenible en el qual participaran tres guardonats amb els Premis Rei Jaume I

17/04/2024
El Museu de les Ciències acull un debat sobre urbanisme sostenible en el qual participaran tres guardonats amb els Premis Rei Jaume I
  • El fòrum de debat ‘Urbanisme verd i sostenibilitat. La ciutat que volem’ serà de lliure accés i se celebrarà este dijous 18 d’abril, a les 19.00 hores, a l’Auditori Santiago Grisolía

 

El Museu de les Ciències acull este dijous, 18 d’abril, el fòrum de debat ‘Urbanisme verd i sostenibilitat. La ciutat que volem’, una trobada que s’emmarca en el context de València Capital Verda Europea 2024 i que sorgix fruit de la col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Ajuntament de València.

El fòrum, dirigit pel president del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, José Luis Rubio, serà presentat per la directora general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Ana Ortells, i el director general de la Capitalitat Verda Europea, Antonio García Celda, de l’Ajuntament de València.
La taula redona reunirà tres guardonats amb els Premis Rei Jaume I i experts en urbanisme sostenible per a debatre i explorar futures consideracions, aportar anàlisis, directrius i recomanacions que puguen contribuir al desenvolupament de ciutats més eficients, estimulants i saludables.

La presidenta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València, Marina Sender, moderarà la taula de debat en la qual participaran Alfonso Vegara, doctor en Planificació Urbana i Regional i Premi Rei Jaume I d’urbanisme, paisatge i sostenibilitat; el president del Comité d’Experts de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Premi Rei Jaume I de protecció mediambiental i director científic del fòrum, Jose Luis Rubio, i José Duato, Premi Rei Jaume I de noves tecnologies.

Alfonso Vegara exposarà la ponència ‘La ciutat intel·ligent’, Jose Luis Rubio abordarà la temàtica ‘Sòls urbans i zones verdes. Desafiaments i oportunitats’ i finalitzarà l’investigador José Duato amb la ponència ‘Ciutats energèticament eficients’. Després de l’exposició dels diferents temes proposats, s’obrirà un debat obert que serà conduït per Marina Sender.

En unes dècades, el 80 % de la humanitat viurà en ciutats, i esta tendència requerix un debat en profunditat sobre les característiques de les ciutats que volem i que necessitem. El creixement urbà futur ha de prioritzar la sostenibilitat ambiental i social. Això implica la planificació d’edificacions respectuoses amb el medi ambient, la promoció d’espais verds i la implementació de tecnologies energètiques eficients. A més, han de considerar-se mesures com la gestió adequada de sòls urbans i la integració d’elements naturals en la infraestructura urbana. El fòrum també aborda l’adaptació a fenòmens climàtics extrems i promou la participació comunitària en la planificació urbana.

 

 

Galeria d'imatges