Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport internacionalització

Nuria Montes: “Volem que Hàbitat València es posicione com una de les grans cites del sector del moble a escala internacional”

17/04/2024
Nuria Montes: “Volem que Hàbitat València es posicione com una de les grans cites del sector del moble a escala internacional”
  • La consellera d’Innovació viatja a Milà per a fer costat a les empreses valencianes presents en el Salone del Mobile.Milano
  • El 51 % de les empreses espanyoles presents en la fira procedix de la Comunitat Valenciana

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, acompanyada per la directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha viatjat a Milà per a visitar la 62a edició del Salone del Mobile.Milano i fer costat a les empreses de la Comunitat Valenciana presents en este certamen.

Nuria Montes ha destacat la nombrosa presència d’empreses de la Comunitat Valenciana en este certamen, amb el 51 % de la presència espanyola i la participació de 20 marques, la qual cosa situa Espanya com el país més nombrós, només precedit per Itàlia, el país amfitrió.

Montes ha destacat l’oportunitat que suposa participar en esta fira, la més important del sector a escala mundial, amb un gran vessant internacional i en la qual s’espera superar la xifra de 370.000 visitants procedents de 188 països.

La consellera ha explicat que, a més de fer costat a les empreses valencianes i acompanyar-les en esta fira, molt especialitzades en un segment alt de qualitat i de preu, l’objectiu de la visita és “potenciar i consolidar el certamen Hàbitat València com una de les grans cites del sector del moble a escala internacional”.

La fira Hàbitat València ha tingut una evolució molt positiva, “sobretot en l’última edició del mes de setembre passat, i treballarem perquè precisament esta edició de l’any 24 també siga una edició històrica”, ha explicat.

En el recorregut realitzat pel certamen, i durant les reunions mantingudes amb les empreses expositores, Nuria Montes ha reiterat el suport de la Conselleria d’Indústria a este sector, un dels més exportadors de l’economia de la Comunitat Valenciana.

“En esta aposta compten amb el suport decidit de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme a través de diverses actuacions amb les quals volem facilitar i incentivar la promoció exterior i la internacionalització d’un sector insígnia per a l’economia de la Comunitat Valenciana com ho és el moble”, ha indicat Montes.

La participació valenciana ha sigut coordinada per l’Associació Nacional de Fabricants i Exportadors de Mobles d’Espanya (ANIEME) i Icex Espanya Exportació i Inversions.

L’actual edició del Salone del Mobile.Milano se celebra del 16 al 21 d’abril i alberga el Salone Internazionale del Mobile, EuroCucina, el Salone Internazionale del Bagno, el Salone Internazionale del Complemento d’Arredo i el SaloneSatellite, en una superfície de 7.000 metres quadrats.

Dades exportació moble

L’exportació de moble de la Comunitat Valenciana en 2023 ha aconseguit un valor de 938 milions d’euros, la qual cosa situa la Comunitat Valenciana com a la segona regió espanyola més exportadora d’estos productes, amb el 22 % del total d’Espanya.

França és la primera destinació, amb el 26 % del total exportat. Juntament amb els Estats Units, Portugal i Itàlia representen un 55 % de l’exportació del sector.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes

Consellera Nuria Montes