Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Salomé Pradas anuncia la imminent autorització del Consell del conveni per a l’execució de les obres de la Ronda Sud Elx

17/04/2024
Salomé Pradas anuncia la imminent autorització del Consell del conveni per a l’execució de les obres de la Ronda Sud Elx
  • La consellera assegura que la ciutat tindrà un nou sistema de transport, l’E-TRAM, que saldarà “una assignatura pendent”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat que, de manera imminent, el Ple del Consell autoritzarà la subscripció del conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Elx per a l’execució de les obres de la Ronda Sud de la ciutat en el tram entre la CV-851 i l’N-340.

Pradas ha fet este anunci durant la seua intervenció en el fòrum del diari Información que s’ha celebrat a la capital il·licitana. En virtut d’este acord, la Generalitat assumirà la redacció del projecte bàsic i de construcció, així com l’execució de les obres que tenen previst començar en 2025, mentres que l’Ajuntament es farà càrrec dels gastos per a l’obtenció del sòl necessari per a construir “esta infraestructura vital”, segons ha explicat Salomé Pradas.

Per a la consellera, “acabar l’anell perimetral de la ciutat és un dels grans objectius del Consell de Carlos Mazón de manera que es permetrà descongestionar el trànsit de la zona sud i oest del nucli urbà i en particular les rotondes d’El Corte Inglés i de l’Aljub”.

E-TRAM il·licità

D’altra banda, Pradas ha explicat que també s’està avançant en l’elaboració d’un altre conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament que definirà com serà el futur E-TRAM d’Elx i del qual ha avançat que serà un sistema d’última generació elèctric i eficient pel qual han optat moltes altres ciutats d’Europa i que oferirà als il·licitans “un servici d’alta qualitat, amb zero emissions, zero sorolls, amb plataforma reservada per a guanyar velocitat comercial, universal, accessible i que permeta la conducció automàtica per a facilitar el seu accés a la parada”.

La titular d’Infraestructures ha avançat que la primera fase de la primera línia del futur E-TRAM permetrà establir una connexió entre el polígon industrial de Carrús i la Universitat Miguel Hernández.

“Elx és una ciutat d’avantguarda i amb este acord dotarem la ciutat d’un nou sistema de transports, una fita històrica a la qual es va comprometre el president Carlos Mazón”, ha conclòs Salomé Pradas. “Solucionarem així esta assignatura pendent”, ha remarcat.

D’altra banda, la consellera ha confirmat que es duran a terme diferents actuacions a l’estació depuradora del nucli urbà Elx per a millorar en la reutilització “i aprofundir en l’estratègia de disposar d’infraestructures de depuració més sostenibles en tota la Comunitat Valenciana”. En este sentit, ha recordat que les províncies d’Alacant, Castelló i València reutilitzen el 40 % del total de tota Espanya. “La nostra aspiració és continuar liderant esta llista i aconseguir esta legislatura el 45 % d’eixe còmput”, ha sentenciat Pradas.

 

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas

Consellera Salomé Pradas

Consellera Salomé Pradas