President
Fòrum econòmic

Carlos Mazón dona la mà a Emiliano García-Page per a “arreglar el problema de l’aigua a Espanya des del rigor”

17/04/2024
Carlos Mazón dona la mà a Emiliano García-Page per a “arreglar el problema de l’aigua a Espanya des del rigor”
  • Oferix al president de Castella-la Manxa “asseure’ns en una taula per a abordar la necessitat d’invertir en infraestructures hídriques i que l’aigua és de tots”
  • Assegura que “volem ser irresistiblement atractius” perquè les empreses es desenvolupen, implanten i comercialitzen “amb i des de” la Comunitat Valenciana
  • Reivindica infraestructures clau per a Espanya i Europa com el port de València, així com els hubs d’innovació
  • Advoca per una reducció del “greix polític” i per una “optimització de recursos” per a posar fi “al govern més car de la història”
  • Assenyala el seu compromís amb l’eficàcia, la simplificació de tràmits administratius i l’eliminació de la burocràcia per a facilitar el treball a emprenedors, empresaris i ciutadans
  • En matèria educativa destaca la gratuïtat de 0 a 3 anys, així com la posada en pràctica de la universalitat amb llibertat d’elecció de centres
  • El president de la Generalitat ha participat en el IV Foro Económico El Español Wake Up, Spain! on ha repassat algunes de les principals mesures posades en marxa des de la seua investidura

 

Madrid.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha donat la mà al president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page “per a arreglar el problema de l’aigua a Espanya des del rigor”.

Així ho ha destacat durant la seua intervenció en el IV Foro Económico El Español Wake Up, Spain!, on ha repassat algunes de les principals mesures posades en marxa pel seu govern.

Carlos Mazón ha subratllat que no vol enfrontar-se amb Emiliano García-Page i s’ha mostrat contrari a una “escalada de tensió verbal” perquè “no és estrictament necessària”.

Així, ha manifestat el seu oferiment al president de Castella-la Manxa per a “asseure’ns en una taula per a abordar la necessitat d’invertir en infraestructures hídriques i que l’aigua és de tots”.

Així mateix, s’ha mostrat a favor de la solidaritat hídrica “com ha demostrat la Comunitat Valenciana amb l’aigua dessalada que s’enviarà a Catalunya”, al mateix temps que ha recordat la seua postura en contra de la dessalació “perquè és perjudicial per al medi ambient i la nostra citricultura”.

Relació amb Catalunya

Preguntat per la seua relació amb Catalunya, el cap del Consell s’ha referit a esta comunitat autònoma com “el principal client de la Comunitat Valenciana” per la qual cosa “l’important és la normalitat i que fluïsquen les relacions ja que volem cuidar els clients dels productes del nostre territori”.

El president ha explicat que a la Comunitat Valenciana hi ha quasi mil empreses desplaçades de Catalunya a les quals “estem donant suport, igual que a altres empreses, perquè volem ser irresistiblement atractius perquè es desenvolupen, implanten i comercialitzen amb i des del nostre territori”. Per a això, ha apostat per una oferta de simplificació, facilitats administratives o de reforma fiscal.

Mazón ha incidit en el fet que el seu govern “no fa cap OPA hostil” i ha mostrat la seua incomprensió perquè “es multe qui isca o no d’un territori”.

Defensa de les infraestructures estratègiques de la Comunitat

Durant la seua intervenció, el màxim representant de l’executiu valencià ha reivindicat projectes i infraestructures estratègiques per a la Comunitat Valenciana i Espanya perquè “formem part del mateix mercat i cal veure-ho amb sentit comú i normalitat”.

Així, s’ha referit al port de València com l’aliat de “Madrid, Aragó, Castella-la Manxa o Castella i Lleó” i una infraestructura clau per a “Espanya i Europa”. “Per això, no hem parat fins que per fi el Govern d’Espanya ha donat llum verda a la nova terminal nord de contenidors del port de València”, ha manifestat.

En la mateixa línia, ha destacat que “la Comunitat Valenciana està generant un pol d’innovació tecnològic al voltant dels ports d’Alacant, València i Castelló amb l’Aliança Mediterrani Sud, les empreses situades a

La Marina de València o el hub de l’hidrogen verd a Castelló”.
Per al president, un altre dels objectius d’esta estratègia és atraure “els nòmades digitals” aprofitant la posició privilegiada de la Comunitat Valenciana “mirant el mar Mediterrani”.

Respecte a la Ciutat de la Llum ha assenyalat que “hem desbloquejat un projecte que ens permet que tornen superproduccions a Alacant”, una mesura que “està propiciant un ecosistema al voltant de la indústria audiovisual que està beneficiant altres sectors productius de la Comunitat Valenciana”.

Fi al govern més car de la història

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha destacat la reducció del gasto polític que ha posat en marxa per a posar fi “al govern més car de la història” de l’anterior Consell.

Així, ha recordat que la reducció del “greix polític” suposarà un estalvi de 20 milions en esta legislatura, i ha advocat per una “optimització de recursos” en al·lusió a la fusió entre l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), així com als canvis que introduïx la nova la proposició de llei de la televisió pública À Punt.

Pla Simplifica

El cap de l’executiu valencià ha mostrat el compromís del Consell amb l’eficàcia, la simplificació de tràmits administratius i l’eliminació de la burocràcia per a facilitar el treball a emprenedors, empresaris i ciutadans, al mateix temps que ha denunciat que “fa massa temps que som lents en l’Administració”.

Per això, ha avançat que la presentació de Pla Simplifica en les pròximes setmanes preveurà una llei de simplificació administrativa que “ens farà canviar i adaptar desenes de lleis en la Comunitat”, així com la posada en marxa del ‘Canal Empresa’ amb el qual ciutadans i empreses podran conéixer l’estat dels seus expedients “en tot moment”.

En este sentit, s’ha referit a l’inici de la simplificació en diferents sectors i ha posat com a exemple l’aprovació de les primeres mesures en llicències d’edificació els terminis de les quals es veuen reduïts “d’any i mig de mitjana a un mes”, així com les llicències en energies renovables “que es reduïxen a la mitat”.

Llibertat educativa i gratuïtat en l’educació de 0 a 3 anys

En este fòrum econòmic de l’Espanyol, Carlos Mazón també ha fet referència a les últimes mesures anunciades pel seu govern en matèria educativa com la “gratuïtat total en el tram de 0 a 3 anys i la posada en pràctica de la universalitat de l’educació per a tot el món i per a totes les edats amb llibertat d’elecció en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana”.

Així, ha destacat la recuperació del districte únic perquè les famílies trien el model educatiu que volen per als seus fills “aprofitant les infraestructures públiques existents i les privades”.

A més, ha assenyalat que gràcies a la col·laboració publicoprivada, la gratuïtat universal de 0 a 3 anys es podrà posar en marxa “en només 20 mesos en compte de fer-ho en 20 anys” i ha subratllat que el Consell duplicarà la inversió pública anual per a l’educació infantil en el pròxim curs escolar en este tram d’edat amb la inversió de 167 milions d’euros.

Igualment, ha assenyalat que els pares podran matricular els seus fills en qualsevol moment del curs escolar i ha defés esta mesura que “fomenta l’estimulació primerenca dels xiquets i xiquetes, afavorix la conciliació i la corresponsabilitat”.
 

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón