Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Educació

José Antonio Rovira: “La Llei de llibertat educativa canvia la política de la imposició per la de promoció del valencià”

17/04/2024
José Antonio Rovira: “La Llei de llibertat educativa canvia la política de la imposició per la de promoció del valencià”
  • El conseller destaca que la nova Llei aposta per la llibertat d'elecció de les famílies
  • “És positiu que els jóvens vegen que en estudiar valencià tenen un títol al final dels seus estudis”, afirma 
     

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha assenyalat que el principal objectiu de la nova Llei de llibertat educativa és “canviar el model d’imposició que va dur a terme l’anterior Govern del Botànic per un de promoció del valencià”.

Rovira ha fet estes declaracions després del Ple de es Corts on s’ha iniciat la tramitació parlamentària de la Llei de llibertat educativa.

El conseller d’Educació ha indicat que “la política que durant huit anys va seguir el Govern del Botànic era d’imposició, i a pesar d’això hi ha enquestes del mateix govern anterior i de l’AVL que indiquen que els jóvens utilitzen menys el valencià”.

“Amb la nova Llei de llibertat educativa apostem per la promoció del valencià, per fomentar-lo i incentivar el seu estudi. Per això atorgarem titulacions, que en el cas de l’alumnat que obtinga una nota igual o superior a 7 en Batxillerat serà del C1. És positiu que els jóvens vegen que en estudiar valencià tenen un títol al final dels seus estudis”, ha afegit Rovira.

“La proposició de Llei presentada pels grups parlamentaris del PP i Vox en les Corts passa del concepte d’imposició de l’Administració a llibertat d’elecció de les famílies. Apostem per un model equilibrat on la llengua base tindrà un percentatge i la no base en tindrà un altre, garantint sempre que la llengua no base tinga el 25 %, i hi haurà una diferència entre una llengua i una altra del 20 % una vegada adquirida la lectoescriptura, a partir de tercer de Primària”, ha explicat.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller José Antonio Rovira