Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

Susana Camarero assenyala la importància de la col·laboració interadministrativa per a avançar en la renovació i transformació dels recursos socials

17/04/2024
Susana Camarero assenyala la importància de la col·laboració interadministrativa per a avançar en la renovació i transformació dels recursos socials
  • La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge ha assistit a la inauguració del centre municipal d’atenció primària de servicis socials d’Alfafar

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha posat l’accent en la importància de la col·laboració interadministrativa per a avançar en la renovació i transformació de les instal·lacions que inclouen servicis socials i respondre a les necessitats de la ciutadania.

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, s’ha expressat així en l’acte d’inauguració del centre municipal ‘Tauleta’ destinat a atenció primària de servicis socials d’Alfafar que, després d’una reforma integral de l’antic edifici, ha obert les portes amb una imatge renovada que oferix uns servicis més moderns, professionals, pròxims i inclusius.

Durant la visita, la vicepresidenta segona, acompanyada per l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, i el secretari autonòmic de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande, ha recorregut les instal·lacions de l’edifici municipal, les obres de rehabilitació del qual i adequació van finalitzar el mes de març passat i han permés crear un espai concorde a les necessitats de la ciutadania i dels professionals que exercixen allí les seues funcions, en unes instal·lacions renovades i accessibles.

El projecte, que s’emmarca en el Programa d’inversions d’Alfafar  2020 – 2030, ha comptat amb una inversió superior als tres milions d’euros, dels quals 466.278 euros provenen de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) i 550.000 euros de dos convenis amb la Conselleria d’Habitatge; i la resta, 2.066.862 euros, de l’aportació municipal.

Servicis de l’edifici Tauleta

Este edifici acollirà, a més de l’àrea de servicis socials, una sèrie d’espais destinats a les associacions perquè es puguen reunir i organitzar les seues activitats.

La planta baixa està dedicada per complet a l’atenció al públic, disposa de set sales, tres de les quals especialitzades i personalitzades per a l’atenció a la infància i adolescència, la intervenció terapèutica i l’atenció centrada en la persona. L’espai d’atenció inclou també amb un avançat sistema de gestió de cites que permetrà reduir els temps d’espera i la seua gestió.

La planta segona està destinada als espais de treball del personal tècnic i administratiu i tres sales de reunions i de treball col·laboratiu.

El municipi té, a més, un punt d’atenció social al barri Orba, per a una atenció social de proximitat.

 

Galeria d'imatges