Justícia i Interior
Administració de Justícia

Elisa Núñez mostra el seu suport als funcionaris de l’Administració de Justícia en les seues reivindicacions de millora salarial al Ministeri

17/04/2024
Elisa Núñez mostra el seu suport als funcionaris de l’Administració de Justícia en les seues reivindicacions de millora salarial al Ministeri
  • La consellera de Justícia s’ha reunit amb el secretari general del Sindicat de Treballadors de l’Administració de Justícia
  • Ha destacat que “des de la Conselleria de Justícia continuarem lluitant per la igualtat de tots els funcionaris d’Espanya”
  • Núñez ha recordat la necessitat que el Ministeri cree noves places estructurals per a solucionar el problema de la càrrega de treball als jutjats, en lloc d’obligar la Conselleria a utilitzar reforços

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha mostrat el seu suport als funcionaris de l’Administració de Justícia en les seues reivindicacions de millora salarial i del desenvolupament de la carrera professional al ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, que ha qualificat de “legítimes”.

Elisa Núñez, junt amb el secretari autonòmic de Justícia, Eduardo Ruíz, i la directora general de Justícia, Cristina Gil, s’ha reunit amb el secretari general del Sindicat de Treballadors de l’Administració de Justícia (STAJ) a la Comunitat Valenciana, Antonio Fidalgo.

En esta reunió han abordat les actuals circumstàncies dels treballadors de l’Administració de Justícia i el seu descontentament davant del pronunciament del Govern central relatiu als increments retributius promesos i no complits per a este personal, així com la creació de places estructurals.

La consellera ha manifestat que “el Govern s’oblida de l’interés general dels funcionaris de Justícia i el substituïx pel seu propi interés particular. Es nega a assumir la seua obligació de desenvolupar la carrera professional de tots els funcionaris de Justícia i, per contra, ha utilitzat la partida pressupostària prevista per a tots els funcionaris només per a afavorir alguns”. Núñez ha destacat que “des de la Conselleria de Justícia continuarem lluitant per la igualtat de tots els funcionaris d’Espanya”.

Actualment hi ha una diferència salarial en el complement específic i en els complements autonòmics transitoris, a conseqüència de la falta d’unitat d’actuació en tot Espanya i de l’absència de desenvolupament de carrera professional per part del Ministeri.

Elisa Núñez també ha recordat “la necessitat que el Ministeri cree noves places estructurals per a solucionar el problema de l’excessiva càrrega de treball als jutjats, en lloc que la Conselleria es veja obligada a utilitzar els reforços”.

Segons ha explicat, “en els últims anys, els plans de reforç han anat augmentant el nombre d’òrgans judicials reforçats amb el consegüent increment de la partida pressupostària. En 2015 esta partida era d’1,5 milions i en 2024 ja ascendix a uns 12,5 milions”.

Galeria d'imatges