Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Pradas destaca que els tres milions d’euros de les obres en la zona del Mascarat són “fonamentals” per a millorar el servici de la línia 9 de TRAM d’Alacant

17/04/2024
Pradas obres d'emergència L9 TRAM
  • La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha visitat els treballs d’emergència que tenen com a objectiu minimitzar els efectes de l’incendi ocorregut al gener     
  • Esta actuació obliga a oferir servici d’autobús entre les estacions d’Olla d’Altea i Calp

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha visitat les obres d’emergència que han començat en la zona del Mascarat per la qual transita la línia 9 de TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) i que tenen com a objectiu minimitzar els efectes de l’incendi ocorregut el mes de gener passat.

Els treballs que ha iniciat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han obligat a interrompre la circulació ferroviària entre les estacions d’Olla d’Altea i Calp, des del passat 9 d’abril, per la qual cosa s’oferix transport alternatiu d’autobús entre estes dos parades.

Estes obres, pressupostades en prop de tres milions d’euros, tenen com a objectiu esmenar els efectes provocats per l’incendi patit en esta zona el mes de gener passat i que va afectar la infraestructura ferroviària en els termes municipals d’Altea i Calp.

Pradas ha destacat que “esta actuació és fonamental i suposa fer un pas molt important en el procés de modernització i millora del servici d’esta línia, la qual cosa permetrà que a final d’any la circulació entre Benidorm i Dénia es faça sense necessitat de transbord”.

La consellera ha destacat l’agilitat i la rapidesa en la resposta d’FGV i de les empreses implicades en el projecte que “en tot just unes poques setmanes han sigut capaces d’organitzar els treballs que ara comencen per a fer front als efectes negatius provocats pel foc en este tram de la línia 9”.

Pradas ha fet esta visita en un tren en proves al llarg del tram afectat. En este recorregut ha estat acompanyada pel secretari autonòmic d’Infraestructures i Transport, Vicente Dómine; el director gerent d’FGV, Alfonso Novo; i els representants dels municipis d’Altea i Calp.

Després d’este primer tall ferroviari, que afecta el tram Olla d’Altea-Calp, a partir de setembre la interrupció s’establirà entre Garganes i Calp i, posteriorment, a l’octubre s’ampliarà fins a Teulada. En una última fase, abans de la finalització de les obres al desembre, el tall comprendrà el tram Garganes-Calp.

Les obres afecten els trams Olla d’Altea-Calp i Calp-Benissa-Teulada, ja que FGV aprofitarà el tall del servici ferroviari per a dur a terme, durant el mes d’octubre, una obra de manteniment de la infraestructura i via que afecta el tram Calp-Benissa.

 

Galeria d'imatges