Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Ivace+i crearà un grup de treball per a impulsar la construcció del pont de Xàtiva que facilitarà el desenvolupament industrial d’Alzira

17/04/2024
Ivace+i crearà un grup de treball per a impulsar la construcció del pont de Xàtiva que facilitarà el desenvolupament industrial d’Alzira
  • El secretari autonòmic d’Indústria destaca la importància d’esta infraestructura per al creixement empresarial i econòmic d’Alzira
  • Trasllada al sector empresarial de la ciutat la voluntat i el compromís de la Generalitat per al seu desenvolupament

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha anunciat que Ivace+i crearà un grup de treball amb tots els agents implicats per a impulsar el projecte definitiu del nou pont de Xàtiva a la ciutat d’Alzira.

Així, ha detallat que comptarà amb la participació de les conselleries d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori; l’Ajuntament d’Alzira; Iberdrola, i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Per al secretari autonòmic es tracta d’una infraestructura molt necessària per al creixement econòmic i empresarial d’Alzira i que ara, després d’anys estancada, “impulsarem des del Consell, facilitant així la creació de l’entitat de gestió i modernització de l’àrea industrial Partida Materna”.

“Vull traslladar l’absoluta voluntat política i la mà tendida des de la Generalitat amb l’Ajuntament d’Alzira per a buscar, de manera conjunta, solucions que permeten construir esta infraestructura”, ha assegurat.

Cal recordar que el pont de Xàtiva compta amb una partida pressupostària per part del Govern central que està supeditada al fet que les obres estiguen finalitzades en l’exercici 2026, “si no és així es perdria esta partida econòmica i Alzira perdria també una oportunitat perquè el seu sector empresarial continue sent competitiu”.

Carrasco ha fet estes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb l’Associació Empresarial Alzira (AEA), en la qual ha conegut de primera mà les necessitats del sector empresarial en els temes relacionats amb les àrees industrials de la ciutat.

Junt amb el secretari autonòmic han participat en la reunió, a més del president d’AEA, Raúl Tudela, el vicepresident Javier Sanchis, la gerent Nuria Gil i el vocal Pedro Andrés, així com José Luis Palacios per part de l’Ajuntament d’Alzira.

En esta trobada s’han abordat qüestions com el desenvolupament del PAI de l’àrea industrial Carretera d’Albalat o la connexió d’Alzira amb l’AP-7, iniciatives en les quals Carrasco ha traslladat el suport i la total col·laboració de la Conselleria d’Indústria amb el teixit empresarial d’Alzira.

“Alzira necessita un suport de les institucions, no només a escala autonòmica, com ja ho estem fent, sinó també per part del Govern central per a poder desenvolupar la seua activitat industrial sense perdre competitivitat ni ocupació industrial”, ha assenyalat sobre este tema.

Visita a empreses

Després de la reunió amb l’Associació Empresarial Alzira, el secretari autonòmic ha visitat l’empresa Transportes Mazo, que s’ha consolidat com a referent en transport de mercaderia refrigerada a escala nacional i internacional i que té més de 80 anys d’història.

Així mateix, ha conegut de primera mà les instal·lacions de Texlimca, que contribuïx al desenvolupament sostenible de la indústria tèxtil a través de solucions efectives als residus tèxtils, el foment de la protecció del medi ambient, la contribució al creixement econòmic i el compromís social del sector, i està plenament alineada amb l’economia circular.

Galeria d'imatges