Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Música

L’IVC i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana presenten la XXI Campanya de Concerts d’Intercanvis entre Federacions

18/04/2024
L’IVC i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana presenten la XXI Campanya de Concerts d’Intercanvis entre Federacions
  • La campanya bat el seu rècord històric en programar 1068 actuacions conjuntes d’agrupacions musicals fins al 13 d’octubre
  • Cada agrupació musical actua en dos concerts, l’un com a amfitriona i l’altre com a visitant, juntament amb la formació amb la qual fa l’intercanvi

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut  Valencià de Cultura (IVC), i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) presenten la XXI Campanya de Concerts d’Intercanvis entre Federacions.

Esta iniciativa bat enguany el seu rècord històric en programar 1.068 actuacions conjuntes d’agrupacions musicals fins al 13 d’octubre de 2024.

D’esta manera, el nombre de recitals per a l’actual temporada s’incrementa respecte a l’edició anterior, i amb la qual cosa s’acosta un major nombre de formacions musicals a més municipis i, per tant, a més públic.

En 2023, la campanya va reunir més de 35.000 participants i més de 200.000 espectadors, i es va consolidar com un dels programes més importants del calendari musical a la Comunitat Valenciana.

El format de la campanya present serà el mateix que ha fet tan popular la iniciativa. Cada agrupació musical participant actuarà en dos concerts, l’un com a amfitriona i l’altre com a visitant, juntament amb la formació amb la qual ha sol·licitat realitzar l’intercanvi.

L’objectiu és la promoció musical i cultural d’estes agrupacions, el foment de l’associacionisme musical i l’aposta per la música en directe a la Comunitat Valenciana.

Esta iniciativa de l’IVC i l’FSMCV compta amb la participació de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana (FFCV), la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT) i la Federació d’Orquestres i Rondalles de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana (FORPPCV).

Sobre l’FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una entitat sense ànim de lucre integrada actualment per 547 societats musicals que, amb les seues respectives escoles de música, reunixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats.

Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la mitat de societats musicals existents al nostre país, les societats musicals de la Comunitat Valenciana constituïxen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això han sigut reconegudes com a bé d’interés cultural immaterial i manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial a Espanya.

 

Galeria d'imatges