Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

La Generalitat destina 300.000 euros per a la construcció d’una rotonda en la CV-773 Mutxamel-Busot

18/04/2024
La Generalitat destina 300.000 euros per a la construcció d’una rotonda en la CV-773 Mutxamel-Busot
  • La consellera Salomé Pradas ha destacat que l’actuació “resoldrà un punt conflictiu de seguretat viària en una carretera d’accés a nuclis residencials”   

La Generalitat destinarà 300.000 euros per a la construcció d’una rotonda en la CV-773 Mutxamel-Busot. La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, que ha visitat la zona de les obres juntament amb l’alcalde de Mutxamel, Rafael García, ha destacat que l’actuació “resoldrà un punt de conflicte de seguretat viària en una carretera d’accés a nuclis residencials”.

El projecte consistix a modificar la tipologia d’intersecció existent mitjançant la construcció d’una rotonda de 21 metres de radi exterior, amb una única de calçada de cinc metres d’ample i ramals d’accés. “En el disseny de la rotonda s’ha conjugat la correcta funcionalitat i la minimització d’ocupació de terrenys”, ha matisat.

La titular d’Infraestructures ha afegit que estos treballs, emmarcats en el context dels contractes de conservació gestionats pel Servici Territorial d’Infraestructures d’Alacant, tenen un termini d’execució de quatre mesos.

La carretera CV-773 comença en la CV-800 a Mutxamel i finalitza en la CV-775, al nord del terme municipal del Campello. Esta via és el principal accés al nucli urbà i a zones residencials de Busot, amb una intensitat mitjana de 4.333 vehicles al dia, que augmenta considerablement en època estival.

D’esta manera, s’actua en la intersecció tipus ‘T’ entre la carretera CV-773 i la carretera de titularitat local CV-7731, amb problemes de seguretat viària a causa de les altes velocitats d’alguns vehicles, unit a la configuració de la intersecció. Esta solució és compatible amb la futura construcció d’una andana ciclopeatonal que unirà la urbanització Bonalba amb el nucli urbà de Mutxamel.

Nou projecte

La consellera també ha anunciat que la Direcció General d’Infraestructures i Projectes Urbans està fent un estudi previ per a la remodelació de l’enllaç d’accés a Mutxamel des de la CV-800 i es licitarà la redacció del projecte de construcció. L’objectiu és solucionar la problemàtica actual, que impedix que vehicles d’una altura de més de 4,5 metres puguen circular en este punt per la CV-800 i identificar correctament l’accés principal a Mutxamel, així com una major integració amb l’entorn.

 

Galeria d'imatges