Hisenda, Economia i Administració Pública
Premi COEV

Ruth Merino advoca per donar més pes a la gestió del talent en les organitzacions per a millorar els índexs de productivitat empresarial

18/04/2024
Ruth Merino advoca per donar més pes a la gestió del talent en les organitzacions per a millorar els índexs de productivitat empresarial
  • La consellera d’Hisenda clausura l’entrega del premi ‘Directiva de l’any 2023’ del Col·legi d’Economistes de València a Laura Ros, directora general de postvenda de Volkswagen Group España

La consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha advocat per donar més pes a la gestió del talent en les organitzacions com a manera de millorar els índexs de productivitat de les empreses i ha considerat fonamental “repensar les estructures organitzatives i iniciar la senda per a passar de models lineals a estructures més fluides, àgils i models en xarxa”.

La consellera d’Hisenda ha pronunciat este dijous el discurs de clausura després del lliurament a Laura Ros Verhoeven, actual directora general de postvenda de Volkswagen Group España, del premi ‘Directiva de l’any 2023’ atorgat pel Col·legi d’Economistes de València (COEV).

En la seua intervenció, Ruth Merino ha ressaltat que la gestió del canvi “és fonamental per a les organitzacions dins de l’actual context de dinamisme econòmic, social i tecnològic” i ha incidit en el fet que a este Consell “el preocupa la millora dels índexs de productivitat”, però també ha recordat que no tot depén del canvi de les estructures organitzacionals.

“Hi ha molts altres factors que incidixen com en el cas de la Comunitat, en el dèficit de finançament autonòmic o el gran deute heretat que acumulem. Per això, des de cada àmbit de les nostres competències, hem de detectar en què focalitzar els esforços per a acréixer eixos índexs”, ha indicat la consellera.

La responsable de les finances valencianes ha considerat que el reconeixement per part del COEV a Laura Ros “és una manera de reconéixer tot el seu esforç, implicació i talent, que expliquen una brillant carrera professional al capdavant d’un sector complex i competitiu com és l’automobilístic”.

Referent a això, Ruth Merino ha advocat perquè les dones “no solament estiguem en igualtat de condicions dins de les plantilles, sinó que se’ns òbriga la possibilitat d’ocupar càrrecs de responsabilitat amb capacitat de decisió. Per això, hem de continuar reivindicant-ho, no solament des de les institucions sinó també com a part fonamental de la cultura empresarial”.

Així mateix, la consellera d’Hisenda ha agraït que este premi del Col·legi d’Economistes de València “siga una prova del seu compromís per una igualtat real i efectiva perquè Laura Ros demostra que el talent femení també és potent i transformador”.

Este reconeixement a la directora general de postvenda de Volkswagen Group España, Laura Ros, es realitza per la seua trajectòria, lideratge, caràcter emprenedor, així com pel seu compromís amb la innovació i la sostenibilitat.

El Col·legi Oficial d’Economistes de València va crear el premi al directiu de l’any en 2018 amb la finalitat de distingir anualment el directiu o directiva més destacat en l’entorn empresarial o institucional.

Així mateix, el COEV vol consolidar este guardó com el reconeixement dels economistes a persones que, per la seua trajectòria, responsabilitat, èxit, visió i acció són referents en el sector empresarial o institucional.

 

Galeria d'imatges