Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Formació IVASS

L’IVASS organitza unes jornades de treball del projecte europeu TETRA-S sobre formació dels professionals del sector de la discapacitat

18/04/2024
L’IVASS organitza unes jornades de treball del projecte europeu TETRA-S sobre formació dels professionals del sector de la discapacitat
  • Han assistit representants de les cinc entitats de països de la Unió Europea que participen en este projecte de la convocatòria ERASMUS+
  • L’Institut Valencià de Servicis Socials està elaborant ferramentes didàctiques que es recolliran en un curs en línia gratuït

L’Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, ha celebrat unes jornades de treball del projecte europeu TETRA-S sobre formació dels professionals del sector de la discapacitat.

L’IVASS ha rebut la visita de representants de les cinc entitats de països de la Unió Europea que participen en este projecte. En concret, UBUNTU de Bèlgica, la Universitat d’Évora de Portugal, NARHU de Bulgària, EUROCY INNOVATIONS de Xipre i ENSA d’Itàlia.

En este projecte europeu, coordinat per l’entitat belga i pertanyent a la convocatòria ERASMUS+, participa personal de l’àrea de recursos tècnics i del centre de dia Torrefiel, de l’IVASS, especialitzat en dany cerebral adquirit.

La directora general de l’IVASS, María José Rico, ha assenyalat que el projecte TETRA-S té com a objectiu la “formació d’educadors, a través de nous mètodes i recursos educatius, que contribuïsquen a millorar les competències transversals cognitives de les persones amb discapacitat”.

En este sentit, Rico ha subratllat la importància de dotar les persones amb dificultats cognitives de “les habilitats i actituds que els permeten adaptar-se a l’entorn i a la societat afavorint la seua inclusió”, i ha explicat que l’IVASS “està treballant en l’elaboració d’unitats didàctiques per a la creació d’un curs ‘Massive Online Open Courses’ (MOOC)”.

Este curs en línia MOOC estarà dirigit a professionals del sector de la discapacitat i serà gratuït i d’accés públic.

L’Institut Valencià de Servicis Socials ha gestionat més de 42.000 euros del pressupost del projecte TETRA-S, que ascendix a 246.000 euros i que ha sigut finançat pel programa ERASMUS+ i el Fons Social Europeu.

 

Galeria d'imatges