Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Missió inversa dansa

Ivace+i propicia la trobada de companyies de dansa de la Comunitat amb representants de festivals internacionals destacats

18/04/2024
Ivace+i propicia la trobada de companyies de dansa de la Comunitat amb representants de festivals internacionals destacats
  • En una missió inversa organitzada en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa
  • Hi participen representants de companyies i festivals procedents d’Alemanya, Portugal, Itàlia, Israel, Malta i França

Ivace+i Internacional ha organitzat una missió inversa de representants de directors, programadors i productors de diversos països europeus per a propiciar el contacte amb companyies de dansa de la Comunitat Valenciana en el marc del Festival Dansa València, organitzat per Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport.

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que esta acció s’emmarca en l’aposta de la Conselleria gestionada per Nuria Montes per a donar suport a la internacionalització de les indústries culturals i creatives de la Comunitat Valenciana a través d’accions que faciliten la promoció exterior del talent de la Comunitat Valenciana.

En esta ocasió, l’Ivace ha convidat 6 professionals del món de la dansa, entre directors, programadors i representants de festivals internacionals interessats a conéixer l’oferta de la Comunitat Valenciana, en una trobada organitzada en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED), el Festival Dansa València i Espai LaGranja (IVC).

L’objectiu –ha assenyalat Olivas– és “facilitar el contacte de les nostres companyies de dansa amb figures representatives de centres o festivals destacats, amb capacitat de contractació, i programadors actius de dansa en cerca de companyies i artistes emergents”.  

A esta acció se suma, “per primera vegada en 2024, l’organització de la participació agrupada de companyies de dansa de la Comunitat Valenciana en la fira Tanzmesse de Düsseldorf (Alemanya), del 28 al 31 d’agost, una de les fires de referència del sector a escala mundial”.

Convidats internacionals

En la missió que visita la Comunitat Valenciana esta setmana participen Francesca Tranter, directora del Festival de Dansa de Malta; Carlota Machado, directora del festival Quinzena de Dança Almada (Portugal); Francisco Gomes, copresident del Festival en Bastides (França), així com Sarah Holcman, CEO del Choreographic Institute Tel Aviv (Israel).

També integren la missió Gabriella Furlan, directora artística del Festival La Sfera Danza (Itàlia), i Adrián Castelló, director de l’International Festival Biennale Danza 2023 i cap de producció del Dance Theatre Heidelberg (Alemanya).

Les persones que integren esta missió inversa han participat en una ronda de presentacions individuals en què les companyies de dansa valencianes han tingut l’oportunitat de mostrar els seus projectes i els seus processos creatius als convidats assistents.

Galeria d'imatges