President
Sessió de control

Carlos Mazón: “La Generalitat recorrerà la caducitat dels procediments judicials perquè els valencians recuperen els 170.000 euros perdonats al germà de Ximo Puig”

18/04/2024
Carlos Mazón: “La Generalitat recorrerà la caducitat dels procediments judicials perquè els valencians recuperen els 170.000 euros perdonats al ...
  • Recorda la decisió del Consell de la posada en marxa d’una auditoria per a “perseguir el malbaratament i les irregularitats de l’anterior govern del Botànic”
  • Reivindica els últims avanços aconseguits en l’últim mes com la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys o la presentació del Pla Viu perquè “per fi hi haja habitatge públic a la Comunitat Valenciana”
  • Recrimina a Compromís que no haja aconseguit per al nostre territori ni finançament, ni aigua, ni infraestructures com el soterrament del pas a nivell d’Alfafar

 

València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que l’Advocacia de la Generalitat recorrerà la caducitat dels procediments judicials i iniciarà un nou procés amb la finalitat que els valencians “puguen recuperar els 170.000 euros que el Botànic va perdonar al germà de Ximo Puig d’una vegada per sempre”.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la sessió de control celebrada este dijous a les Corts, on ha recriminat a l’oposició “la utilització de recursos públics per a beneficiar els familiars de Ximo Puig” i ha fet referència a la sentència que posa de manifest que per 3 o 4 dies els ciutadans de la Comunitat Valenciana han perdut 170.000 euros que han anat “a la butxaca dels amics del germà de l’expresident”.

Així, ha assenyalat que la Unitat de Delictes Econòmics de la Guàrdia Civil revela que el Consell del Botànic justificava subvencions en la Comunitat Valenciana amb vídeos d’Aragó i Catalunya. Mazón també ha recordat que les empreses contra les quals es dirigia el reintegrament de subvencions van incomplir les condicions necessàries per a obtindre subvencions i van ser sancionades per la Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana l’any 2020 amb una multa de 26.103,5 euros per infracció molt greu.

El president ha tornat a recordar la decisió del Consell d’iniciar una auditoria per a “perseguir el malbaratament i les irregularitats de l’anterior govern del Botànic” posades de manifest per la intervenció o la Sindicatura de Comptes com “la contractació de més de 2.000 persones sense autorització o l’adjudicació a dit i sense expedient de més de 786 milions d’euros”.

Igualment, ha subratllat l’obertura de diligències del Tribunal de Comptes arran de l’informe de fiscalització dels comptes de 2022 de la Generalitat Valenciana en el qual s’estan investigant “presumptes irregularitats en l’execució dels contractes per a la prestació del servici d’assistència sanitària”.

Durant la seua compareixença, Carlos Mazón ha contraposat la forma de gestió del Botànic amb el govern del canvi que “en el primer any ha aconseguit reduir a la mitat la llista d’espera de pacients de prioritat u”.

De la mateixa manera, el president ha incidit en les irregularitats en el procés de reintegrament de subvencions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en el qual “donaven subvencions i no es preocupaven ni de comprovar i ni d’exigir la seua devolució quan no es complien requisits”.

La Comunitat Valenciana avança

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha recriminat al PSPV que “no li importa l’estat de la Comunitat Valenciana” i ha reivindicat els últims avanços aconseguits en l’últim mes per als ciutadans del nostre territori.

Així, el president ha enumerat mesures com la gratuïtat universal de l’educació de 0 a 3 anys o la presentació del Pla Viu gràcies al qual “per fi hi haurà habitatge públic a la Comunitat Valenciana i ha indicat que ja han posat sòl a disposició de més de 40 ajuntaments”.

El màxim representant de l’executiu valencià també ha recordat el pla per a blindar la seguretat dels ciutadans i lluitar contra la pirateria i les falsificacions amb el qual “s’augmenten les sancions fins al màxim, la protecció dels menors davant de joguets perillosos o la protecció dels nostres sectors productius”.

El cap del Consell també ha fet referència al front comú entre el Consell i els agricultors per a alçar la veu a Brussel·les i “aconseguir millores en la burocràcia i la reducció de les sancions a les xicotetes explotacions agrícoles”, al mateix temps que ha destacat el compromís del comissari europeu d’Agricultura per a plantejar el tractament en fred a tots els cítrics procedents de fora que ho requerisquen.

A més, ha subratllat que des de l’última sessió de control “hem tingut les millors dades de desocupació del mes de març des de 2008 amb 4.000 desocupats menys, sobretot dones”, o les dades de turisme de març dels quals ha assenyalat que “són les millors de la història perquè ja no hi ha traves a este sector”.

Durant la seua intervenció, el president ha manifestat el compromís d’este Consell amb els municipis de la Comunitat Valenciana amb “la licitació del TRAM Gandia-Oliva-Dénia que “l’oposició no va licitar mai” o la posada en marxa del tractament de radioteràpia perquè els pacients oncològics de la Safor “ja no hagen de desplaçar-se a València”.

En matèria fiscal, Mazón s’ha referit a la campanya de la renda que inclou deduccions sanitàries i socials a les rendes baixes i mitjanes, així com a la cimera amb la Regió de Múrcia per a defendre i reivindicar l’aigua que mereix la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, el president ha obsequiat al síndic del PSPV, José Muñoz, amb el llibre A sangre y fuego de Manuel Chaves Nogales per a interpel·lar-lo “a estar en contra de tots els odis i totes les dictadures”

Nul·la contribució a la Comunitat Valenciana

Durant la seua compareixença, el president ha criticat el síndic de Compromís “per no aconseguir res per a la Comunitat Valenciana en matèries com el finançament o el soterrament del pas a nivell d’Alfafar” i ha lamentat que “donen els seus vots a una investidura amb els pitjors pressupostos de la història per a la Comunitat Valenciana a canvi de res”.

A més, els ha recriminat que es “mostraren contraris” a projectes estratègics per a la Comunitat Valenciana com l’ampliació del port de València o el transvasament Tajo-Segura.

Finalment, el cap del Consell ha assenyalat la diputada Aitana Mas com “un referent” per a altres dones en la lluita contra el càncer després del seu anunci recent que patix esta malaltia.

Durant el Ple de les Corts, s’ha aprovat la presa en consideració de les cinc proposicions de llei anunciades pel Consell: la Llei de llibertat educativa, la Llei de concòrdia, la Llei de la corporació audiovisual de la Comunitat Valenciana, la reforma de la Llei de transparència i incompatibilitats i la reforma de la Llei de l’Agència Valenciana Antifrau.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón