Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

La Comunitat Valenciana i Canàries compartixen experiències per a oferir menjadors escolars sostenibles

18/04/2024
La Comunitat Valenciana i Canàries compartixen experiències per a oferir menjadors escolars sostenibles
  • La Conselleria d’Educació ha acollit la jornada “Menjadors escolars sostenibles com a camí als ODS”

El director general de Centres Docents, Jorge Cabo, ha assistit a la jornada “Menjadors escolars sostenibles com a camí als ODS” que ha tingut lloc a la sala d’actes de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació.

Esta jornada està organitzada pel Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI) amb l’objectiu de dialogar i intercanviar experiències entre el Govern Valencià i el Govern de Canàries. A la jornada ha assistit la directora general d’Administració de Centres, Escolarització i Servicis Complementaris del Govern de Canàries, Carolina León, per a explicar el Programa Ecocomedores que duen a terme en la seua comunitat autònoma.

Durant la benvinguda a la jornada, el director general de Centres Docents ha insistit en la importància dels menjadors escolars. “Per això des del Consell -ha assenyalat- volem que siguen un espai transformador que incorpore entre els seus objectius no solament els indispensables requisits nutricionals, sinó també aspectes educatius i de promoció de salut, mitjançant l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables per a l’alumnat”.

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació gestiona més de 1.050 menjadors escolars de titularitat pública, repartits entre escoles infantils de 1r cicle, CEIPS, CRA, IES i CEE. En tots estos menjadors se servixen diàriament de mitjana 165.000 menús que s’elaboren en les cuines dels centres o en cuines centrals i repartits amb empreses de servici menjades.

 

Galeria d'imatges