Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Exposicions

L’exposició de Sorolla al Museu de Belles Arts de Castelló supera les 8.000 visites

21/04/2024
L’exposició de Sorolla al Museu de Belles Arts de Castelló supera les 8.000 visites
  • A causa de l’èxit d’assistència la mostra es prorroga fins al 28 d’abril
  • Ja es pot adquirir el llibre-catàleg de de l’exposició, amb textos de Francisco Javier Pérez Rojas i la reproducció de les obres exposades

L’exposició ‘Sorolla i el renàixer de l’Escola Valenciana’ del Museu de Belles Arts de Castelló ha superat les 8.000 visites des de la seua inauguració a la fi del mes de gener.

Per este motiu, i a causa de l’èxit d’assistència, la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha decidit prorrogar la mostra fins al pròxim 28 d’abril i facilitar, d’esta manera, la seua visita a la societat castellonenca i visitants.

La mostra és un recorregut imbricat de temàtiques en el qual s’ha posat en diàleg l’obra de Sorolla amb altres artistes. De fet, de les 84 obres que componen l’exposició ‘Sorolla i el renàixer de l’escola valenciana’, 34 són del mateix Joaquín Sorolla i la resta està formada per peces d’artistes tan reconeguts com Agrasot, Pinazo, Muñoz Degrain, Fillol, Ferrandiz, Cortina, Mongrell o Benedito.

A més, tal com va assenyalar en la inauguració el comissari de l’exposició, el catedràtic Francisco Javier Pérez Rojas, la mostra ha sigut “una de les poques exposicions contextualitzades en l’àmbit valencià que s’han fet amb motiu del centenari de la defunció de Sorolla”, incloent-hi molts quadres que no s’havien vist des de fa dècades a la Comunitat Valenciana.

Les obres exposades al Museu de Belles Arts de Castelló han sigut cedides pel Museu Sorolla, Fundació Bancaixa, Escola d’Artesans, Museu de Belles Arts de València, Museu Benlliure, Diputació de València i col·leccions particulars.

L’exposició ‘Sorolla i el renàixer de l’Escola Valenciana’ es podrà veure al Museu de Belles Arts de Castelló fins al 28 d’abril. L’entrada és gratuïta. L’horari de visita és de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius l’obertura és de 10.00 a 14.00 hores.

A la venda el llibre-catàleg de l’exposició

D’altra banda, cal assenyalar que ja està a la venda el llibre-catàleg de l’exposició ‘Sorolla i el renàixer de l’Escola Valenciana’.

El llibre-catàleg, publicat per l’Institut Valencià de Cultura, i realitzat per a esta mostra recull un exhaustiu treball de contextualització expositiva i acadèmica de l’obra de Sorolla i la d’altres artistes de l’època realitzat pel comissari Pérez Rojas.

En les seues més de 300 pàgines, a més de les reproduccions de les obres exposades, l’autor dels textos aborda des dels inicis de Sorolla, passant la inquietud social de l’època, així com l’evolució de gèneres artístics com el retrat i altres referències com el món agrest, rural i urbà. Un dels últims capítols està centrat en l’etapa de Sorolla i la seua implicació en la coneguda com a Agrupació Joventut Artística Valenciana.

Els exemplars d’este llibre-catàleg tenen un preu de 20 euros i es poden adquirir en la recepció del Museu de Belles Arts de Castelló.

 

 

Galeria d'imatges