Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Adecco

Innovació destina 9,1 milions d’euros per a formar en competències digitals 74.000 persones i garantir la inclusió digital

19/04/2024
Innovació destina 9,1 milions d’euros per a formar en competències digitals 74.000 persones i garantir la inclusió digital
  • Tota la informació dels cursos i les inscripcions està en la web brechadigital.info
  • Nuria Montes: “Des del Consell estem treballant perquè cap persona es quede arrere en l’aprenentatge de noves competències i habilitats digitals”
  • El contracte amb Adecco està vigent fins al segon trimestre de 2026

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d’Innovació, ha firmat un contracte amb Adecco Learning Consulting per a formar prop de 74.000 persones en competències digitals.

El contracte, vigent fins al segon semestre de 2026, té un pressupost de 9,1 milions d’euros, el 82 % dels quals procedix de fons Next Generation en el marc del programa Mecanisme de recuperació i resiliència (MRR) i la resta de fons propis de la Generalitat.

L’objectiu d’este acord és garantir la inclusió social i avançar en el desenvolupament de competències bàsiques perquè totes les persones puguen, entre altres coses, comunicar-se, comprar, realitzar transaccions o relacionar-se amb les administracions utilitzant les tecnologies amb autonomia i suficiència.

Per a la consellera d’Innovació, Nuria Montes, “reduir la bretxa digital és un dels grans reptes i des del Consell estem treballant perquè cap persona es quede arrere en l’aprenentatge de noves competències i habilitats digitals”.

En este sentit, Nuria Montes ha indicat que “es posarà l’èmfasi” en col·lectius en risc d’exclusió digital, com ho són les persones majors, les persones amb rendes baixes, amb baix nivell educatiu així com les que residixen en zones no urbanes.

Montes hi ha afegit que “l’era digital està canviant els hàbits de les persones i les manté informades. És per això que l’accés a la informació reduïx les desigualtats i oferix noves oportunitats a les persones”.

La planificació formativa engloba 542 municipis de la Comunitat Valenciana amb metodologia presencial (entre 15 i 20 alumnes) i en línia, i els continguts s’emmarquen dins del Marc Valencià de Competències Digitals.

Hi ha previstos 16 cursos de diverses temàtiques, entre les quals com trobar informació en Internet, l’ús del mòbil, com realitzar gestions des de casa, l’era de les xarxes socials o com detectar notícies falses.

Tota la informació dels cursos i les inscripcions estan disponibles en esta web.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes

Consellera Nuria Montes