Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Pla de Formació Labora

Labora destina més de 20 milions d’euros a la formació i requalificació del personal treballador

19/04/2024
  • Galvañ destaca que el Servici Valencià d’Ocupació i Formació aposta per la formació permanent per a millorar la competitivitat del teixit productiu valencià
  • La formació la podran impartir entitats públiques i privades dirigides a les persones prioritàriament ocupades

Labora, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació, ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria per la qual destina més de 20 milions d’euros a les ajudes per a la realització de cursos de formació i requalificació de les persones prioritàriament ocupades, tant certificable com no certificable.

Estos cursos van dirigits a entitats públiques i privades, així com associacions empresarials i incidixen, com ha explicat el secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ “en l’aposta de Consell per la formació com la clau per a millorar la competitivitat de les empreses, així com la qualificació del personal treballador”.

Galvañ ha explicat que estos cursos van dirigits a donar suport “als sectors tradicionals valencians” a fi d’impulsar l’economia valenciana a través del coneixement. Així, els sectors per als quals s’oferirà formació són el sector agrari, construcció, indústria agroalimentària, indústria del metall, ceràmica/taulell, indústria del moble, calçat i tèxtil, indústria química i plàstic, servicis d’atenció a persones dependents, logística, transport per carretera i marítim, turisme i hostaleria.

Encara que estos cursos van dirigits principalment a la formació del personal que ja es troba treballant, també poden participar fins a un màxim d’un 30 % de persones desocupades que estiguen inscrites en Labora.

Dels més de 20 milions d’euros convocats, quasi 13 milions es destinen a formació en les matèries incloses en el Catàleg nacional de qualificacions professionals, formació conduent a l’obtenció d’acreditacions o certificacions professionals, en funció de la formació obtinguda. Per la seua part, els quasi 8 milions d’euros restants es destinen a formació inclosa en el Catàleg d’especialitats formatives en el marc del sistema de formació professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral.

La formació serà sectorial i transversal. La sectorial s’oferirà amb la finalitat de desenvolupar accions d’interés per a un determinat sector i per a satisfer les necessitats específiques de formació d’este, que poden incloure accions de reciclatge i requalificació de personal procedent de sectors en situació de crisi.

A més, es completarà l’organització dels cursos amb formació en competències transversals a diversos sectors d’activitat econòmica que han de ser objecte d’atenció prioritària per a donar resposta a les tendències identificades i afavorir l’ocupabilitat i mobilitat intersectorial de les persones treballadores.

L’alumnat participant podrà disposar d’unes ajudes per a completar el curs. D’esta manera, les persones desocupades amb diversitat funcional o discapacitat, així com les persones amb incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa, podran percebre una beca de 9 euros per dia d’assistència al curs. També podran obtindre ajudes al transport les persones desocupades participants d’1,5 euros per cada dia d’assistència.

La selecció de l’alumnat serà realitzada per l’entitat beneficiària i tindran prioritat les persones jóvens amb baixa qualificació, persones desocupades de llarga duració, persones LGTBI, majors de 45 anys, així com persones immigrants en procés d’obtenció de residència per arrelament, entre altres col·lectius vulnerables.

 

Galeria d'imatges