Justícia i Interior
Administració de Justícia

L’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant inicia la marxa com a unitat docent per a la formació d’especialistes

19/04/2024
L’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant inicia la marxa com a unitat docent per a la formació d’especialistes
  • Enguany s’hi incorpora la primera resident després de ser acreditat pel Ministeri de Sanitat per a impartir esta formació sanitària
  • En les convocatòries anuals següents, els metges que superen la prova MIR podran sol·licitar una plaça de resident en la unitat docent de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant

L’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant, dependent de la Conselleria de Justícia i Interior, ha iniciat en 2024 la marxa com a centre per a la formació d’especialistes en medicina legal i forense amb la incorporació de la primera resident, després de ser acreditat este institut per la Direcció General d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat per a impartir esta formació sanitària.

D’esta manera, en les convocatòries anuals de formació següents, els metges que superen la prova d’accés a metge resident intern (MIR) podran sol·licitar una plaça de resident per a formar-se en l’especialitat de medicina legal i forense en la unitat docent de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant.

Programa formatiu

L’especialitat de medicina legal i forense, denominada pel European Council of Legal Medicine forensic and legal medicine és una especialitat mèdica reconeguda en molts països de la Unió Europea.

L’Orde PCM/997/2022 aprova i publica el programa formatiu de l’especialitat de medicina legal i forense, els criteris d’avaluació dels especialistes en formació i els requisits d’acreditació de les unitats docents.

El resident cursa un programa formatiu de quatre anys. Durant el primer any i part del segon fa rotacions per l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant, així com per diferents servicis hospitalaris: Medicina Física i Rehabilitació, Radiologia, Pediatria, Medicina Interna i Malalties Infeccioses, Anatomia Patològica, Obstetrícia i Ginecologia i Unitat de Prevenció de Riscos Laborals a l’Hospital General Universitari Dr. Balmis i Psiquiatria a l’Hospital Universitari Sant Joan d’Alacant.

La resta de la residència la du a terme en els diferents servicis i seccions de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant.

L’Hospital General Universitari Dr. Balmis és el dispositiu docent associat. La rotació en el Servici de Psiquiatria durant el primer any es fa a l’Hospital Universitari Sant Joan d’Alacant.

Galeria d'imatges