Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Comerç exterior

Les exportacions de la Comunitat ascendixen a 6.307,5 milions d’euros en els dos primers mesos de l’any

19/04/2024
  • Per sectors, destaca la contribució positiva de l’alimentació i els béns d’equip

Les exportacions de la Comunitat Valenciana en els dos primers mesos de l’any han aconseguit un valor de 6.370,5 milions d’euros, la qual cosa representa un descens del 5,3 % respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades que ha fet públiques este divendres la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana, que depén de la Secretaria d’Estat de Comerç.

El saldo comercial ha aconseguit un superàvit de 873,4 milions d’euros, amb una taxa de cobertura d’exportacions sobre importacions del 115,9 %. Les exportacions de la Comunitat Valenciana representen el 10,3 % del total exportat per Espanya.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha reiterat la important aposta de les empreses valencianes per la internacionalització, “tal com comprovem dia rere dia”.

“Ens trobem en un escenari altament inestable que està alentint les nostres exportacions i per això és més important que mai estar al costat de les empreses amb instruments i suports útils”, ha assenyalat.
 
Per províncies, València ha exportat producte per valor de 3.603,9 milions d’euros, amb un descens del 7,1 % respecte al mateix període de l’any anterior; Castelló xifra les seues exportacions en 1.639,2 milions d’euros, amb un increment de l’1,4 %, mentres que Alacant exporta producte per valor de 1.127,3 milions d’euros, la qual cosa representa un descens del 8,1 %.

Quant al comportament dels diversos sectors en este període, destaca la contribució positiva del sector alimentació i begudes, amb un ascens de les exportacions del 4,3 % i una contribució d’1 punt. També els béns d’equip contribuïxen al creixement, amb un ascens de les exportacions de 0,9 % i la contribució de 0,1 punts.

Exportacions per àrees

La Unió Europea concentra el 59,9 % de les exportacions valencianes en els dos primers mesos de l’any, amb un descens del 6,9 %. França se situa com a la primera destinació de les exportacions valencianes amb un valor de 845,8 milions d’euros. A continuació se situa Alemanya, amb 711 milions d’euros. Itàlia se situa com a la tercera destinació amb un valor de 548,7 milions d’euros.

Les exportacions amb destinació a Amèrica descendixen un 6,1 % respecte al mateix període de l’any anterior. També s’alentixen les exportacions a Àsia un 8,3 %. Àfrica experimenta un ascens del 8,4 % respecte al mateix període de l’any anterior.