Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Àrees industrials

Indústria incrementa un 23 % les ajudes per a la modernització i la millora de la gestió de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana

20/04/2024
Indústria incrementa un 23 % les ajudes per a la modernització i la millora de la gestió de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana
  • En 2024 es donarà suport a plans de mobilitat sostenible, de seguretat i emergència, eficiència energètica, economia circular i seguretat industrial en les àrees industrials
  • Se subvencionarà entre el 50 % i el 100 % dels costos elegibles, a un màxim de 30.000 euros
  • El termini per a presentar les sol·licituds comprén des del 23 d’abril fins al 14 de maig de 2024

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha incrementat un 23 % les ajudes per a donar suport a actuacions desenvolupades per entitats gestores d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana que n’impulsen la modernització i la gestió.

D’esta manera, la convocatòria corresponent a l’exercici 2024, que s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, disposa d’un pressupost màxim de 247.144 euros, enfront dels 200.000 euros de 2023.

En les ajudes de 2024, en règim de concurrència competitiva, se subvencionaran actuacions per a la gestió adequada d’una àrea industrial per part d’una entitat de gestió i modernització, la presentació de la sol·licitud de constitució d’una entitat de gestió i modernització de l’àrea industrial, la presentació d’un pla de mobilitat sostenible o d’un pla de seguretat i emergència per a l’àrea industrial, així com la revisió, actualització o millora d’este últim.

Serà subvencionable també l’elaboració de projectes per a millorar l’eficiència energètica en àrees industrials de la Comunitat Valenciana, així com per a impulsar l’economia circular i la promoció de la seguretat industrial entre les empreses del parc empresarial.

El director general d’Indústria, Manuel Rosalén, ha destacat “el ferm compromís de la Generalitat i de la Conselleria amb les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, dotant-les del finançament i de les ferramentes necessàries per a modernitzar-les i per a la millora en la seua gestió”.

“El desenvolupament industrial i els parcs empresarials són una prioritat per a este Govern, perquè volem que els nostres sectors productius tinguen el millor lloc per al desenvolupament dels seus projectes, perquè puguen continuar generant ocupació, atraient inversions i sent competitius”, ha explicat.

Així, Rosalén ha subratllat que la quantia de les ajudes de 2024 oscil·larà entre el 50 % i el 100 % dels costos elegibles, a un màxim de 30.000 euros.

Entitats beneficiàries

Es podran beneficiar d’estes subvencions les entitats de gestió i modernització d’àrees industrials, les entitats urbanístiques de conservació, les agrupacions d’interés urbanístic, les associacions empresarials, així com altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i diferenciada, que agrupen persones titulars d’immobles en sòl industrial i que acrediten que en 2024 gestionen àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Les diverses actuacions previstes han de suposar ajudes a empreses que siguen susceptibles de considerar-se ajudes acollides al règim de minimis.

Termini de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà des del 23 d’abril de 2024 fins al 14 de maig de 2024, els dos dies inclosos. Només seran admeses les sol·licituds que hagen sigut gravades en el registre electrònic de la Generalitat fins a les 23.59.59 hores de l’últim dia de termini.

Galeria d'imatges