Agricultura, Ramaderia i Pesca
Agroalimentació

Un total de 48 empreses valencianes participen amb la Conselleria d’Agricultura en el Saló Gourmets 2024

20/04/2024
Un total de 48 empreses valencianes participen amb la Conselleria d’Agricultura en el Saló Gourmets 2024
  • José Luis Aguirre encapçala la representació de la Generalitat en la jornada inaugural
  • En l’estand de la Conselleria es faran show cookings a través de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana

Un total de 48 empreses de la Comunitat Valenciana participen amb la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca en la 37 edició del Saló de Gourmets, el principal esdeveniment europeu dedicat als productes agroalimentaris d’alta gamma i delicatessen, que tindrà lloc a Madrid del 22 al 25 d’abril.

El conseller, José Luis Aguirre, encapçalarà el dilluns la representació de la Generalitat en la jornada inaugural i visitarà el recinte en el qual mantindrà trobades amb els empresaris valencians presents en l’esdeveniment i així expressarà el suport del Govern Valencià al sector agroalimentari.

En este sentit, Aguirre ha valorat l’aposta per la qualitat diferenciada i la innovació d’estes empreses en un sector cada vegada més competitiu i globalitzat.

A més, ha afegit que l’assistència a Gourmets suposa una oportunitat de negoci per al sector, que mostra els seus productes delicatessen en un fòrum que reunix més de 55.000 productes i més de 100.000 visitants de tot el món i que implica un volum de negoci estimat pròxim als 200 milions d’euros.

L’expositor de la Conselleria d’Agricultura, situat al pavelló 6 d’IFEMA, té una superfície de 519 metres quadrats i acull 48 de les 74 firmes de la Comunitat Valenciana que assistixen a la fira.

Entre les empreses coexpositores que es donen cita en l’estand de la Conselleria, es troben productors i comercialitzadors d’oli d’oliva verge extra, vi i begudes espirituoses, productors de mel, tòfona, fruita seca i espècies, productors ecològics i productors de figures de qualitat diferenciada com l’Arròs de València, el Torró de Xixona o la Xufa de València.

Cuina en viu

Durant els dies de l’esdeveniment, la Conselleria d’Agricultura comptarà amb la col·laboració dels Centres de Turisme per a dur a terme show cookings amb els productes exposats per les empreses participants en l’estand de la Comunitat Valenciana.

Així, els cuiners del Centre  de Turisme de Dénia i l’Exquisit Mediterrani, Vicent Simó i María José Peiró, prepararan als visitants degustacions de plats típicament valencians, com ara paelles, fideuaes, arrossos melosos i altres plats d’alta cuina.

A més, hi haurà exhibicions culinàries que faran dos restaurants castellonencs amb estrela Michelín: el Restaurant Atalaya d’Alcossebre  i el Restaurant Cal Paradís de la Vall d’Alba. Els seus xefs, Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (Atalaya) i Miguel Barrera (Cal Paradís) oferiran mostres d’algunes de les seues creacions, elaborades amb productes de proximitat i de temporada de la Comunitat Valenciana.

 

Galeria d'imatges