Sanitat

Marciano Gómez trasllada a la ministra de Sanitat la necessitat de posar en marxa els mecanismes necessaris per a pal·liar la falta de professionals

19/04/2024
Marciano Gómez trasllada a la ministra de Sanitat la necessitat de posar en marxa els mecanismes necessaris per a pal·liar la falta de professionals
  • El conseller de Sanitat manifesta que la Comunitat Valenciana “té la voluntat d’augmentar les places de formació especialitzada”
  • Marciano Gómez i Mónica García han visitat l’hospital Clínic per a conéixer l’equipament tecnològic

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha mantingut una reunió amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a qui ha traslladat “la necessitat de posar en marxa els mecanismes necessaris per a pal·liar la falta de professionals en el Sistema Sanitari, un problema que no només afecta la Comunitat Valenciana, sinó que ho fa en tot el territori nacional”.

Per això, el conseller ha manifestat la bona voluntat, tant per part de la Conselleria com del Ministeri de Sanitat, per a dur a terme solucions conjuntes que permeten fer front a esta problemàtica. De fet, durant la reunió s’ha abordat, a més del problema de la falta de professionals, la necessitat d’incrementar les places MIR i el problema que hi ha actualment amb les places de difícil cobertura en determinats departaments de salut.

En este sentit, Marciano Gómez ha assenyalat que, en múltiples ocasions, des de la Comunitat Valenciana hem sol·licitat una ampliació del nombre de residents i un increment de les places de formació sanitària especialitzada.

Quant a l’augment de les places MIR, es tracta d’una decisió que ha de prendre el Ministeri, però que requerix la col·laboració de les comunitats autònomes per a fer-se càrrec de la formació dels residents i del pressupost. Sobre este tema, el conseller de Sanitat ha destacat que la Comunitat Valenciana “té la voluntat d’augmentar les places de formació especialitzada, per la qual cosa es posaran en marxa les mesures que siguen necessàries”.

Actualment, esta mesura és imprescindible, ja que el sistema de salut ha de fer front a problemes de jubilació de professionals, a més d’un augment del nivell d’exigència i de qualitat, “per la qual cosa necessitem formar un nombre més gran de professionals per a reforçar l’atenció sanitària, sobretot en àrees com l’Atenció Primària o la Salut Mental”, ha indicat.

El conseller ha fet estes declaracions després de la seua visita a l’hospital Clínic, acompanyat per la ministra de Sanitat, per a conéixer el funcionament dels últims equips tecnològics incorporats, en concret els angiògrafs, “que estan permetent millorar la qualitat del diagnòstic dels pacients i la qualitat terapèutica, ja que participen d’una manera molt activa i amb molta sensibilitat en el codi ictus”, ha assenyalat.

En este sentit, actualment, en el Sistema Sanitari Valencià s’ha anat incrementant l’equipament tecnològic en tots els departaments de salut per a millorar l’atenció sanitària.

Pla per a fer front al tabac

D’altra banda, Marciano Gómez s’ha referit al nou pla per a fer front al tabaquisme que té previst posar en marxa el Ministeri de Sanitat. Quant a este assumpte, ha recordat que “la Comunitat Valenciana sempre defendrà a ultrança la salut dels ciutadans”.

Així, l’aposta de la Comunitat Valenciana és desenvolupar un pla, que estiga consensuat amb la resta de comunitats autònomes i que compte amb una dotació econòmica. De fet, “el que volem és millorar la salut dels ciutadans i tendir a una generació sense fum, i això ho hem de fer a través de la promoció d’hàbits saludables i amb mesures de consens”.

D’altra banda, quant a les llistes d’espera, el conseller de Sanitat s’ha mostrat d’acord amb la necessitat de revisar el Reial decret de 2003, que regix actualment i està obsolet, per la qual cosa valora de manera positiva la creació d’un comité per a la revisió i actualització d’esta normativa, com es va acordar en l’últim Consell Interterritorial.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Conseller Marciano Gómez